Lifestyle

Noul model Dacia, un SUV coupe, ar putea fi produs la Mioveni

Dacia Arkana

De câteva zile o serie de fotografii ale unui prototip surprins în teste în România provoacă o stare de entuziasm printre fanii Dacia. În pozele publicate pe un forum putem observa caroseria elegantă a un SUV coupe camuflat aflat în teste cu numere de probă eliberate de autorităţile locale.

Scris de 
 pe data 
18 iulie, 2019

Pentru că vorbim de un SUV coupe testat cu numere de probă din România, automat prima întrebare care a pus pe jar comunitățile auto este dacă Dacia va produce un SUV coupe bazat pe Duster la Mioveni?

Până la acest moment poziția oficială a Dacia indică că un astfel de model nu este prevăzut pentru a completa actuala ofertă. Dar acest prototip surprins în teste la noi pare să fie viitorul Renault Arkana anunțat de Renault anul trecut la Salonul Auto de la Moscova.

Arkana a fost prezentat sub forma unui show-car, urmând ca versiunea de serie să fie lansată pe piață în 2019. Primul SUV-coupé al mărcii franceze va fi un model global, urmând ca disponibilitatea acestuia să fie extinsă din Rusia și pe alte piețe.

Arkana va opera în segmentul SUV-urilor compacte (segment C), alături de fratele Kadjar. Segmentul C este în prezent cel mai dinamic al pieței auto, concurența fiind aici acerbă. Renault și-a propus să câștige cotă de piață oferind un model cu eleganța unui sedan și capabilitățile și robustețea unui SUV, totul împachetat într-o siluetă trendy de coupé.

Caracterul de SUV este subliniat de garda mare la sol și roțile generos dimensionate (19 inchi în cazul conceptului prezentat la Moscova). În același timp, linia elegantă de coupé este scoasă în evidență de detaliile cromate de pe lateral.

Renault Arkana va fi un SUV în adevăratul sens al cuvântului, urmând să fie disponibil cu sistem de tracțiune integrală. Dotări moderne, cum sunt farurile full-LED sau detaliile de design, poziționează Arkana ca un vehicul aspirațional pentru milioane de potențiali clienți din piețele emergente. Platforma tehnică este cea a crossoverului Kaptur de pe piața rusească, care este diferit și mai mare decât Capturul european.

Vestea proastă este că nu există deocamdată planuri de a vinde acest model în Europa, dar asta s-ar putea schimba în timp.

 

Actualitate