Actualitate

Noul prefect al Constanței: La final de mandat vreau ca județul să arate mai bine

Noul prefect al județului Constanța, Dumitru Jeacă (centru)

Vineri, 3 august 2018, a avut loc ceremonia de învestire a noului prefect al Constanței, Dumitru Jeacă. La eveniment a fost prezent și secretarul de stat, comisar șef de poliție, Mihai Dan Chirica.

Scris de 
 pe data 
3 august, 2018

De asemenea, la ceremonie au fost prezenți mai mulți primari din județ, parlamentari PSD, șefi de instituții deconcentrate, precum și primarul Decebal Făgădău, președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu, dar și Mirel Toancă, comisar șef de poliție, împuternicit director general în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

După învestire, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu și primarul Decebal Făgădău au vrut să-i adreseze noului prefect câteva cuvinte, fiecare dintre ei apreciind că urmează a avea o bună colaborare cu Prefectura.

Sunt ferm convins că următoare perioadă vom colabora foarte bine. (n.r. Dumitru Jeacă) Este persoana potrivită pentru a fi liantul între primarii din județ și guvernul României, este liantul perfect între președintele Consiliului Județean și Guvernul României și cred că prin această colaborare vom reuși să facem din județul Constanța un județ de talie europeană și mondială.

Vă dau un sfat (n.r. Dumitru Jeacă): să colaborați foarte bine cu toți directorii de deconcentrate, toți primarii și toate instituțiile statului pentru a reuși să dezvoltăm județul. Succes încă o dată!”, a spus președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

Ulterior, a luat cuvântul primarul Decebal Făgădău care a menționat că are o relație personală excelentă cu Dumitru Jeacă și că prin această colaborare decidenții locali vor avea o comunicare mai eficientă.

Este un moment important pentru județul nostru care vine în condiții de normalitate. Vreau să-l creditez pe domnul prefect Jeaca cu tot sprijinul municipiului Constanța. Am avut mereu o bună colaborare cu Prefectura Constanța și trebuie să recunosc că relațiile la nivel personal pot tulbura relațiile instituționale, dar de data aceasta, relațiile personale sunt la un nivel foarte bun.

Sunt convins că această colaborare va conduce la o stare de dialog, de cooperare, între toți decidenții locali. Vă rog să nu uitați în acest mandat că omul primează”, a afirmat primarul Decebal Făgădău.

Dumitru Jeacă a precizat că noua funcție îl onorează și că își dorește ca după terminarea mandatului lucrurile să arate diferit la Constanța.

Este o onoare să beneficiez de încrederea Guvernului pentru a continua activitatea în Prefectura Constanța. Voi continua să sprijin Unitățile Administrativ Teritoriale, vreau să fiu un prefect al cărui principal obiectiv este acela de a respecta și aplica legea. Voi fi prezent în județ. Este o provocare pentru mine, iar la final de mandat vreau ca județul să arate mai bine”, a declarat noul Prefect al Constanței, Dumitru Jeacă.

 

Actualitate