Actualitate

Nu știa de ce merge înfrânat… Medicii au uitat frâna de mână de la bicicletă în piciorul unui bărbat

foto: Observatorul Prahovean
Scris de 
 pe data 
2 august, 2023

Caz incredibil într-un spital din România, după ce un medic a cusut rana unui pacient lăsându-i înăuntru ditamai mânerul frânei de mână de la bicicletă.

Bărbatul, dintr-o comună prahoveană, a fost victima unui accident de bicicletă, ajung la spital cu o rană la picior. „La un moment dat m-am dezechilibrat și am căzut de pe bicicletă. Când m-am ridicat, am observat că eram julit la o mână și că aveam două găuri în pulpa piciorului. Eram plin de sânge și amețit. Am cerut ajutorul unei vânzătoare de la magazinul sătesc din apropiere. Apoi a venit și soția mea, care a sunat la 112” povestește Mădălin pentru observatorulph.ro.

Ajuns la spital, medicul de gardă l-a consultat, i-a cusut rana și l-a trimis acasă. În următoarea zi, bărbatul a revenit la spital, pentru că se simțea rău, avea dureri și piciorul umflat. Medicii i-au prescris antibiotice și l-au trimis din nou acasă. „A doua zi am fost la spital, unde m-a văzut alt medic. Acesta mi-a schimbat pansamentul și mi-a spus că nu-i place umflătura din zona rănii și să pun gheață. Apoi, o dată la două zile am fost la spital să mă panseze, iar pe 18 iulie mi-au scos firele. Mi-au dat rețetă să cumpăr Nurofen și să iau antibiotic timp de 7 zile”, susține pacientul.

La trei săptămâni de la incident, bărbatul a plecat în Olanda, unde muncește. Pentru că piciorul nu se dezumfla și continua să îl doară, a mers la medic și a ajuns de urgență în sala de operații, unde chirurgii i-au scos din rană mânerul frânei de la bicicletă. Astfel a descoperit că avea în picior o bucată de fier de 8 centimetri lungime.

”Pe 28 iulie am fost la o clinică, în Herpen, localitatea cea mai apropiată de locul în care avem cazarea, iar când am urcat treptele pur și simplu a pleznit pielea din jurul cusăturii. Medicul care m-a consultat mi-a spus că am un obiect străin în picior și că trebuie să mă deschidă, cum se spune popular. Mi-a făcut imediat anestezie locală, iar după ce m-a tăiat a scos un fier lung de vreo 8 cm. Era chiar mânerul de la frâna de mână de la bicicletă! Atât eu, cât și doctorul am fost șocați. Ne uitam la bucata de metal și nu ne vedeam să credem. Am stat cu acel corp străin în picior trei săptămâni!” povestește tânărul pentru publicația observatorph.ro.

Actualitate