Actualitate

„Nu vreți voi să donați pentru #NotreSpitale, # NotreȘcoli…?” Reacția românilor după ce politicieni au anunțat că își donează salariul pentru Notre Dame

Jumătate din monumentele istorice ale acestei țări stau să cadă, iar trei sferturi din spitalele publice se prăbușesc peste pacienți. Nu din cauza vreunui catastrofal incendiu, ci la adăpostul unei și mai înfiorătoare nenorociri: nesimțirea și nepăsarea guvernanților.

Scris de 
 pe data 
17 aprilie, 2019

În anul 2019, 1460 de școli au wc-urile în curte, iar între anii 2010 – 2015 peste 55.000 de români au murit în spitale din cauza infecțiilor nosocomiale. Zilnic, pe șoselele din România mor 6 persoane din cauza lipsei infrastructurii rutiere, iar lunar își pierd viața peste 200 de români care nu pot fi operați sau tratați în spitalele românești și nu au bani să plece în străinătate.

Trei sferturi dintre clădirile istorice ale Constanței, inclusiv Cazinoul, sunt ruine și stau să cadă la prima adiere de vânt. Trecem zilnic pe lângă ele și nu înțelegem de ce avem autorități și conducători atât de orbi și indiferenți.

În fața acestui tablou sumbru, de câteva zile s-au adunat câteva bocitoare publice, care varsă în neștire lacrimile deznădejdii pe umărul poporului francez, încă amețit de la fumul ce s-a ridicat din Notre Dame. Și s-au apucat politicieni români, în frunte cu pesedista Gabriela Firea să arunce cu donații și procente către năpăstuitul popor francez, să-i ajute pe amărăștenii ăia să-și reparare monumentul.

Reacția românilor în fața acestui val de PR și circ mediatic ieftin a fost vehementă.

Gabriela T.:

Fara sa minimalizez tragedia din Franta…dar nu vreti voi sa donati 10% din banii pe care vi-i dam noi si pentru #NotreSpitale, #NotreScoli, #NotreAutostrazi, #NotreBunSimt?

Adrian:

O companie românească donează 1 milion euro pentru refacerea Catedralei Notre Dame. Florina Vaipan: „A deschis cineva un cont unde se pot face donații pentru a construi niște toalete decente in măcar una dintre cele 2334 de școli neracordate la rețeaua de apă? Sau măcar pentru a reformá niște wc-uri in așa fel încât să nu se mai înece in c…t copiii?


Ieri am citit stirea foarte trista despre copilul de 3 ani care a murit după ce a căzut în fosa septică a unei şcoli din judeţul Iaşi. Dupa ce termini de citit o astfel de stire, stai putin pe ganduri si-ti dai seama ca in Romania este din ce in ce mai rau. Dupa aceasta stire, citesc o alta iar in continutul acesteia este urmatorul citat: „UiPath datorează mult Franţei şi culturii franceze. Este timpul să dăm şi noi ceva înapoi Franţei. În numele UiPath, as vrea să contribui cu 1 milion de euro pentru reconstrucţia catedralei Notre Dame”. Uipath este o firma fondata in 2005 de 2 antreprenori romani care doneaza 1 mil de euro pentru a ajuta Franța. Interesant, nu?

Ionut:

Plângem după … Notre-Dame. Dar după Sinagoga Mare din Constanța ?

Răzvan Gavrilescu:

Peste 650 milioane euro donații strânse pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame. Noi nu am fost in stare să strângem 11 milioane euro ca să răscumpărăm statuia lui Brâncuși, Cumințenia Pământului. În 2016, aproape intr-un an, s-au strâns aproximativ 1.2 milioane euro, iar francezii au strâns peste 650 milioane euro in doar cateva ore. Din cele 11 milioane euro, 5 milioane ar fi fost plătite de statul român iar celelalte 6 milioane din donații de la românii. Felicitări Franța! Rușine pentru poporul român. Noi nu ținem la valorile noastre cultural-istorice. Noi doar știm să dăm din gură și atât. Ar trebui să nu vă mai dați mari patrioți, testul l-ati picat în 2016.

 

Actualitate