Sănătate

Numărul copiilor infectaţi cu stafilococ auriu a ajuns la 41

Sursă foto: ziaruldevaslui.ro

Numărul copiilor infectaţi cu stafilococ auriu, rezistent la antibiotice a ajuns la 41. Aceștia au infecţii pe piele şi la nivelul căilor respiratorii, iar majoritatea dintre ei sunt internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Scris de 
 pe data 
13 decembrie, 2018

Primii copii bolnavi din cauza acestei bacterii au ajuns la spital la sfârşitul lunii octombrie. Toţi au fost născuţi la maternitatea Giuleşti, acolo unde inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) au descoperit că 11 angajaţi erau purtători de stafilococ pentru că nu se spălau pe mâini.

Inspectorii DSP au luat din nou probe şi dacă nu mai sunt bacterii maternitatea va fi redeschisă.cLa maternitate au fost blocate internările şi a fost făcută curăţenie generală.

Stafilococul auriu este o bacterie care poate cauza infecţii în diferite părţi ale corpului, inclusiv la nivelul pielii sau plămânilor. Acesta se mai numește şi „superbacteria”, deoarece nu mai răspunde la acţiunea multor antibiotice.

Stafilococii sunt bacterii care se regăsesc adesea în organismele sănătoase şi care se fixează, de obicei, în mucoasa nazală. De aici, bacteriile colonizează şi alte zone ale corpului, de regulă cele care păstrează umiditatea. Infecţia cu stafilococ auriu nu este severă, dar există şi situaţii, în cazul pacienţilor imunodeficitari, când poate duce și la deces.

 

Actualitate