Școala a fost reabilitată în perioada 2017 – 2019, iar pe placuță se precizează, printre altele, că lucrările au fost realizate „din mila lui Dumnezeu” și cu sprijinul Guvernului României, condus de Viorica Dancilă.

Este vorba despre școala gimnaziala „Liviu Rebreanu” din orasul Dragomirești, județul Maramures.

„Din mila lui Dumnezeu s-a reabilitat in orasul Dragomiresti scoala gimn. „Liviu Rebreanu” intre anii 2017 – 2019 cu sprijinul guvernului Romaniei, prim ministru fiind doamna Viorica Dancila.

Lucrarile au fost executate de SC Forean Trust, directorul scolii fiind pr. prof. Danut Iuga.

Inaugurarea a avut loc in fata multimii de elevi, profesori, preoti si consilieri locali, avand in frunte pe presedintele Cons. Jud. Maramures Gabriel Zetea”, scrie pe placa „Pro Memoria”.

Fotografia s-a viralizat in scurt timp, iar internautii au fost indignati de mesaj.

„‘Numele prostilor pe toate gardurile’. Asa ziceam in copilarie si nu s-a schimbat nimic de atunci”, „Sper ca a avut mila destula incat sa aiba si wc in scoala. Sau e tot in curtea scolii?”, „E o mare dilema acolo, e din mila lui Dumnezeu sau a Vioricai?” – au fost doar cateva dintre comentariile postate online.

Potrivit educatieprivata.ro, directorul scolii a declarat ca aceasta placuta nu a fost ideea unitatii de invatamant.

„Nu a fost ideea scolii. In niciun caz. Nu am alte detalii”, a afirmat Danut Iuga.

De asemenea, directorul a mentionat ca placuta nu are nici aviz din partea unitatii de invatamant, intrucat nu s-a cerut asa ceva.

Intrebat daca vrea sa dea placuta jos, Iuga a replicat: „Cautam solutii, evident”, insa a evitat sa dea un raspuns clar.

 

(Visited 279 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.