Al 47-a victimă a gripei a fost înregistrată la Constanța. Este vorba despre o femeie în vârstă de 47 de ani, confirmată cu virus gripal tip A, care nu fusese vaccinată. Decesul femeii este al treilea înregistrat la Constanța din cauza gripei.

Spitalul Județean Constanța menține carantina anunțată la sfârșitul săptămânii trecute. Accesul vizitatorilor în incinta spitalului este interzis. Pacienții care au de efectuat investigații în cadrul SCJU, se vor echipa corespunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit, de către conducerea SCJU, și se regăsește la intrarea în spital (ușa rotativă).

Numărul deceselor a urcat la 48 după ce o femeie de 39 de ani, idendtificată cu virus gripal tip A, a murit la spitalul din Cluj. Femeia avea și alte afecțiuni, dar nu era vaccinată.

Până în acest moment au fost două săptămâni epidemice la rând, cu 117.000 de infecții respiratorii și peste 4.600 de cazuri de gripă.

Specialiștii au declarat săptămâna 14-20 ianuarie ca fiind a două săptămână cu caracter epidemic. Conform raportărilor INSP, acest interval a avut un caracter epidemic, la fel ca și săptămâna anterioară acesteia (7-13 ianuarie).

Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul așteptat.

Conform specialiștilor, dacă şi cea de a treia săptămână (20-26 ianuarie) consecutiv își va menține caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă.

 

(Visited 738 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.