Clinica OK Medical, care s-a oferit inițial să lanseze o campanie pentru oferirea de consutații gratuite refugiaților ucraineni, s-a răzgândit.

Conducerea instituției medicale a transmis că suspendă gratuitatea pentru refugiați pe motiv că aceștia au venit cu mașini de lux. Un al doilea motiv invocat de Ok Medical, mult mai sinistru, este faptul că au murit mai mulți români de COVID decât ucraineni în război, așadar nu se justifică să îi ajute pe cei fugiți din calea războiului.

„Trăim vremuri tulburi, în care e bine să ne păstrăm rațiunea și să ne procupăm de ai noștri în primul rând. De la începutul conflictului în Ucraina, în România s-au stins mai mulți oameni ca urmare a infecției cu Covid-19, decât civili în acea zonă de conflict. Ca urmare a celor expuse mai sus, OK Medical comunică public:

1. Suspendarea gratuității oferite cetățenilor ucraineni. Acest fapt survine și ca urmare a faptului că majoritatea cetățenilor ucraineni care au apelat gratuit la serviciile noastre au facut-o din mașini de lux cu scopul de a tranzita țara, nu ca măsură de control sau prevenție.

2. TOATE rudele de gradul 1 ale persoanelor decedate din cauza infecției cu Covid-19 începând cu data de 1 ianuarie 2022, beneficiază de analize GRATUITE și de asigurare medicală privată de sănătate valabilă 6 luni la toți furnizorii privați de servicii medicale de pe teritoriul României”, se arată în comunicatul instituției medicale.

(Visited 441 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.