O femeie din Slatina a contestat în instanţă o sancţiune de 500 de lei dată de Poliţie după ce şi-a înjurat nora pe Facebook. Slătineanca a contestat în instanţă, iar Judecătoria Slatina a anulat amenda contravenţională, informează adevarul.ro.

Tensiunile dintre rude au pornit de la faptul că femeia s-a opus căsătoriei fiului ei cu cea pe care a insultat-o. Pentru că cei doi n-au invitat-o la nuntă, femeia a postat în mediul online, de pe contul său de Facebook, cuvinte şi expresii jignitoare şi vulgare la adresa norei.

Cazul a intrat în atenţia Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt. „Cu ocazia citării în vederea audierii, aceasta a refuzat să prezinte actul de identitate şi să se prezinte la Postul de Poliţie, fiind agresivă verbal cu poliţistul care a citat-o în vederea audierii”, se arată în poziţia IPJ Olt, din considerentele deciziei Judecătoriei Slatina nr. 5077/2019 (www.rolii.ro).

Femeia a fost amendată cu 500 de lei, dar a contestat în instanţă sancţiunea. Judecătoria Slatina a făcut, printre altele, o analiză a actului constatator în baza căruia femeia a fost amendată şi a concluzionat că sancţiunea trebuie să fie proporţională cu gradul de pericol social al faptei săvârşite.

(Visited 142 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.