Sănătate

O femeie de 38 ani, cu COVID, a murit în timp ce se afla la cumpărături. Se tratase acasă pentru gripă

O femeie în vârstă de 38 de ani, infectată cu COVID19, a murit în timp ce se afla la cumpărături. Aceasta nu credea în exista virusului și se trata singură pentru gripă.

Scris de 
 pe data 
4 noiembrie, 2021

O femeie de 38 de ani din Iaşi a murit în timp ce se afla într-un magazin la cumpărături, după ce i s-a făcut brusc rău şi a intrat în stop cardio-respirator. Femeia s-a tratat acasă timp de zece zile, considerând că are gripă, însă testele au confirmat că avea COVID, relatează News.ro.

Familia a făcut apel la 112, iar un echipaj al ambulanţei, apoi unul SMURD s-au deplasat la magazinul unde femeii i s-a făcut rău. Soţul acesteia a spus că de zece zile ea lua medicamente pentru o presupusă gripă şi că nu s-a adresat niciunui medic.

CITEȘTE ȘI: Băiat în vârstă de 17 ani, din Constanța, nevaccinat, a murit infectat cu COVID

A fost evaluată iniţial de un echipaj al ambulanţei cu un asistent, iar saturaţia de oxigen era de 20 la sută. Când a ajuns şi echipajul SMURD, se afla în stop. S-a efectuat resuscitare, iar activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns apoi în UPU, iar testul antigen rapid era pozitiv.

S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca şi complicaţie a COVID-19. S-a făcut resuscitare îndelungată, dar din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost confirmat şi testul PCR„, a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, citată de g4media.ro.

Actualitate