Directoarea de grădiniță susține că inspectoarea Cristina Ciocoiu i-ar fi impus o anumită firmă de catering, Vistoral, care a vândut de sute de mii de euro către unități de învățământ din Craiova.

De asemenea, grădinițele ar fi fost obligate să cumpere pachete de cărți de 100 de lei de la editura Delta Cart, deținută de Bogdan Gardin, fiul fostului inspector școlar general de Argeș.

Iustina Rață spune și că i s-a sugerat să-i facă ”atenții” inspectoarei, ”sub formă de donații pentru o petrecere privată după ce a rămas însărcinată, apoi naştere, botez, ba chiar plata pentru o fântână de ciocolată și cumpărarea de bijuterii”.

Memoriul întins pe 14 pagini depus împotriva inspectoarei și înregistrat pe 15 octombrie a fost declinat de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dolj și trimis către ”autoritățile competente”.

S-a ajuns să mă amenințe că o să aibă dânsa grijă. Că o să dispar, că o să se ocupe personal de mine. Mi-a trimis-o la birou pe o anume Andreea, cu care ar fi trebuit să semnez contractul cu firma respectivă. A fost ceva de genul: ori tu, ori Andreea! Dar n-am dorit să încalc legea.“, a declarat Iustina Rață, citată de Libertatea.

N-a fost singura intimidare venită dinspre inspectoare, susține Rață: “Mi-a cerut să conving 100 de cunoscuți să iasă la vot, la ultimele alegeri europarlamentare. Nu mi-a precizat concret cu cine ar trebui să voteze aceștia, dar presupun că ar fi dorit să fie cu partidul dânsei”. Ciocoiu este din 2016 consilier județean PSD. Și contul de Facebook al Iustinei Rață este plin cu mesaje pro-PSD și pentru alegerea lui Claudiu Manda ca europarlamentar.

Citește artcolul integral pe Libertatea.ro

 

(Visited 1.420 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.