Eveniment

O modificare în Codul Rutier le va permite polițiștilor să ridice mașinile parcate pe trotuare

Comisia de Transporturi din Camera Deputaților a dat marți raport favorabil unei inițiative legislative care modifică Codul Rutier și le permite polițiștilor să ridice autoturismele parcate pe trotuare, transmite G4Media.ro

Scris de 
 pe data 
10 decembrie, 2019

Proiectul prevede eliminarea a trei cuvinte din Codul Rutier. Astfel, din Articolul 64 (”Poliția rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă”) dispare sintagma ”pe partea carosabilă”, care îi împiedica pe polițiști să ridice automobilele care erau parcate exclusiv pe trotuar.

Interpretarea actuală e că pot fi ridicate doar mașinile care au minim o roată pe carosabil. Pe litera legii, așa e. Dar asta duce la situații anormale, cu mașini parcate cu totul pe trotuare care blochează accesul pietonilor, blochează intrarea în imobile sau accesul echipelor de intervenție.

Vedem zilnic mame care nu își pot duce copiii în cărucioare pe trotuar din cauza mașinilor parcate neregulamentar sau persoane cu copii mici obligate să meargă pe carosabil, printre mașini”, a declarat Cătălin Drulă, inițiatorul proiectului, pentru G4Media.ro.

Proiectul, care a fost respins de Senat, așteaptă raport de la alte două comisii – Industrii și Juridică – după care trebuie să intre la votul final din plenul Camerei Deputaților.

 

Actualitate