Actualitate

O nouă bază aeriană la Mihail Kogălniceanu. Actuala bază a SUA va fi extinsă

Ministerul Apărării a anunţat că vrea să construiască o nouă bază aeriană la în localitatea Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Scris de 
 pe data 
16 februarie, 2018

Anunţul a fost făcut de ministrul Mihai Fifor, la Bruxelles, la sfârșitul reuniunii miniștrilor Apărării din NATO, din data de 15 februarie, într-un interviu acordat siteului Calea Europeană.

Ministearul Apărării pregăteşte o Hotărâre de Guvern pentru înfiinţarea unei noi baze aeriene la Kogălniceanu şi, totodată, pentru a veni în sprijinul partenerului american de exdindere. Este o investiţie foarte consistentă a partenerului american şi România şi-a asumat obligaţia de a sprijini această investiţie şi asta vom face în prima parte a anului„, a declarat ministrul Mihai Fifor.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, pe parcursul discuțiilor de la Bruxelles dintre Mihai Fifor şi secretarul american al Apărării, James Mattis, au fost abordate subiecte legate de situația de securitate din regiunea Mării Negre și prioritățile aliate pentru viitorul Summit NATO. Fifor a evidențiat că recentele evoluții de securitate din această zonă întăresc nevoia consolidării posturii de apărare și descurajare a Alianței pe întregul flanc estic.

Secretarul american al apărării l-a asigurat pe ministrul român că SUA își mențin angajamentul față de apărarea României, inclusiv prin prezența la Deveselu și la baza de la Mihail Kogalniceanu, precum și prin programele de înzestrare încheiate.

În același timp, Mihai Fifor a anunțat că secretarul american va veni în România, în cursul acestui an.

 

Actualitate