Potrivit Edupedu.ro,  Pop propune tăierea a 2 ore pe săptămână în clasele pregătitoare-clasa a IV-a și eliminarea a până la 9 ore pe săptămână în gimnaziu, fără a se modifica însă programa școlară.

Tăierea numărului de ore ar fi trebuit să fie un lucru bun pentru elevi, dacă măsura ar fi fost corelată și cu o reorganizare a curriculei școlare. Din păcate însă, elevii de gimnaziu vor avea cu 9 ore mai puțin pe săptămână, dar aceeași materie de învățat. Ceea ce nu face decât să încarce și mai mult elevii cu teme și activități extra-școlare. Fiindcă, atrag atenția profesorii, ceea ce ei nu vor reuși să predea la școală, va trebui cineva să îi învețe pe copii acasă. Și cum mulți părinți sunt depășiți sau nu au timp, se va apela și mai mult la meditații și pregătiri în particular.

Întrebat cum vor putea învăța elevii și preda profesorii aceeași materie, într-un număr de ore mai mic, Pop a răspuns pentru Edupedu.ro: “Simplu: introducând exact ceea ce încercăm să facem de ani buni, o predare transdisciplinară”.

Potrivit Edupedu.ro, proiectul de lege prevede o medie de 20 de ore pe săptămână pentru elevii din clasa pregătitoare până la clasa a IV-a.

Spre comparație, în prezent elevii învață 19-20 de ore pe săptămână la clasa pregătitoare (au maximum un opțional), minimum 20 – maximum 21 de ore la clasele I, a II-a și a III-a, iar în ultima clasă de învățământ primar, elevii au minim 21 de ore și maximum 22 de ore la clasa a IV-a.

La gimnaziu, proiectul de lege inițiat de Liviu Pop prevede cele mai drastice tăieri. Proiectul introduce termenul de “medie” de 25 de ore pe săptămână pentru gimnaziu.

În prezent, elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe săptămână.

“Doresc să mulțumesc colegilor senatori care astăzi în ședința Comisiei pentru Învățământ, Știintă, Tineret și Sport din Senatul României, au votat Propunerea legislativă pentru modificarea art.66 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011.

Această propunere legislativă vine în sprijinul elevilor, e o reglementare a numărului de ore la clasă, 20 de ore pe săptămână la învățământul primar, în medie 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și în medie 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal”, a scris în urmă cu o zi Liviu Marian Pop.

 

(Visited 2.887 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.