Administraţie

O nouă licitaţie pentru reabilitarea Cazinoului „ar putea avea loc în luna mai“. Valoarea lucrării: 23 de milioane de euro

După trei licitații anulate, administraţia locală a anunţat reluarea procedurilor privind reabilitarea Cazinoului. Primarul Constanței, Decebal Făgădău a declarat că o nouă licitaţie ar putea fi lansată în luna mai 2019.

Scris de 
 pe data 
16 februarie, 2019

Decebal Făgădău susţine că s-a luat decizia de separare a competențelor cu privire la procesul de reabilitare a cazinoului. „Noi, constănțenii, în calitate de proprietari, trebuie să procedăm la conservarea și punerea în siguranță a Cazinoului, iar pe de altă parte, Compania Națională de Investiții (CNI) a procedat la o licitație, o procedură de achiziție în vederea angajării unei companii de specialitate care să actualizeze documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), ambele procese sunt aproape finalizate“, a declarat primarul într-o conferinţă de presă.

Primarul a mai precizat că, după ce a semnat contractul în vederea actualizării documentației CNI a finalizat devizul.

Compania Națională de investiții se ocupă de Cazino, punct, iar municipalitatea se ocupă de racordarea și punerea lui în funcțiune, de integrare în faleza noastră. Municipiul își asumă și lucrările de racordare la utilități, de sistematizare a terenului pe care se află Cazinoul, de punere în siguranță și de protecție a taluzului. Lucrările conform devizului ce cad în sarcina municipalității sunt de aproximativ 14,5 milioane de lei, fără TVA“, a explicat Decebal Făgădău.

CNI dispune de 20 de milioane de euro pentru restaurarea monumentului, iar primăria Constanța alocă peste 3 milioane de euro pentru racordarea la utilități, sistematizarea terenului și punerea în siguranță a taluzului de protecție.

Următarea etape este evaluarea făcută de Comisia tehnico-economică din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, va urma şi voi participa la Consiliul tehnico-economic interministerial, care însumează specialiştii din toate ministerele şi instituţiile centrale din România, după care aprobarea prin Hotărâre de Guvern a noilor indicatori tehnico-economici şi demararea licitaţiei. Un calendar realist spune că licitaţia ar putea fi lansată undeva în luna mai anul acesta. Să sperăm că este ultima“, a transmis Decebal Făgădău.

 

Actualitate