Actualitate

O pacientă cu AVC, plimbată 35 de ore cu ambulanța între spitale. A rămas paralizată și cu probleme de vorbire

Scris de 
 pe data 
21 decembrie, 2023

Sistemul de sănătate românesc continuă să funcționeze pe aceleași principii: bătaie de joc și dispreț față de pacienți, dar salarii uriașe și șpăgi cu nemiluita pentru personalul medical.

Un nou caz revoltător petrecut în spitalele din România a fost adus în atenția opiniei publice. O pacientă care suferise un atac cerebral (AVC) a fost plimbată cu ambulanța între spitale timp de 35 de ore, fiindu-i refuzat tratamentul și internarea în repetate rânduri. În cele din urmă, familia a plătit o ambulanță privată și a dus-o pe femeie la un spital din București, însă era prea târziu. Pacienta a rămas o legumă, fiind paralizată și cu probleme de vorbire.

Cazul s-a petrecut la Spitalul din Ploiești, unde pacienta în vârstă de 75 de ani a fost adusă în Unitatea de Primiri Urgențe cu AVC. După ore de așteptare, familiei i s-a transmis că nu o poate consulta nimeni deoarece nu exista medic neurolog de gardă în acel moment. Rudele au fost sfătuite să o ducă pe femeie la Spitalul din Târgoviște, unde, de altfel a fost consultată de un medic neurolog. Însă aici au primit recomandarea de a se întoarce la Ploiești pentru internare. La Ploiești, li s-a spus din nou că nu este un medic neurolog și nu are cine să o interneze pe pacientă. În schimb, au fost sfătuiți, iar, să o ducă pe femeie la un spital din București cu o ambulanță privată, pe care au și plătit-o. Totul s-a întâmplat în decurs de 35 de ore, timp în care starea femeii s-a înrăutățit. Aceasta a rămas cu pareză și cu dificultăți de vorbire, informează digi24.ro

Din primele informații s-a aflat că pacienta a fost mutată între unitățile medicale tip de 35 de ore. Managerul Spitalului de Urgență din Ploiești spune că a fost vorba despre 25 de ore. 

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate