Acest text este redactat și propus ca o părere personală, cât încă mai am dreptul la așa ceva.

de Ambra Turcu

M-am născut la 5 ani după revoluție, așa că tot ce știu despre acest subiect am aflat de la părinții mei și de la profesorii de istorie. Fac parte din generația care nu a trăit în comunism, dar care îl disprețuiește profund.

Acum, la aproape 30 de ani de la revoluție, pot să afirm cu încredere că am cunoscut comunismul. Un comunism mascat sub forma unei democrații viciate, în care toate acțiunile întreprinse împotriva justitiei sunt prezentate ca acte de eliberare, legate frumos cu fundă roșie. Se adoptă ordonanțe pe nocturnă, se modifică amendamente, se tăvălesc toate drepturile omului. Se organizează mitinguri penibile, cu oameni ieftini care împreună abia dacă adună cele 10 clase obligatorii.

Pe 9 iunie, toate cazurile sociale leneșe s-au strans în Victoriei, de parcă organizau un miting al handicapaților (metaforă). Pentru că PSD le-a spus: „nu ne susțineți, nu mai primiți ajutoare sociale”. Eu revin asupra subiectului și zic: susțineți PSD în continuare și nu vor mai exista contribuabili pentru ajutoarele voastre sociale. Surpriză, nu guvernul vă plătește ajutoarele. Ci eu, mama, tata, toți prietenii mei și toți oamenii care muncesc pe jumătate de salariu… că jumatatea cealaltă v-o dăm vouă.

De partea cealaltă, se situau oamenii „obligați” să participe. Acei oameni care au și raportat că sunt aduși cu forța, dar care totuși au fost prezenți. De ce? Pentru că foamea e mai importantă ca demnitatea. Pentru că le-a fost frică de amenințările legate de concediere. Din punctul meu de vedere, oamenii de genul ăsta sunt chiar mai răi ca asistații social. Asta pentru că au știut abuzurile și pentru că s-au conformat acestora. În cazul acesta, ce rost mai are să le raportați? Să vedem noi, restul, cât de josnici sunteți și să ne întrebăm dacă merită să luptăm și pentru voi, sau să plecăm din țară și să vă lăsăm pe plantație cu asupritorii voștri? Deja ați început să dezvoltați sindromul Stockholm și ați definit sclavia modernă în Romania. Meritați tot ceea ce vi se întâmplă.

Acum să iasă în față, la careu, și acei pensionari care și-au vândut votul pe degeaba. Stați drepți și ascultați ce vă spun: Nu vă vindeți votul și viitorul nostru pentru o sticlă de ulei. Că vă promit că plecăm toți din țară și nu mai are cine să vă plătească pensiile. O să aveți parte doar de făină și ulei tot restul vieții, că bani nu o să mai primiți.

Vreau să se reinventeze democrația în România. M-am săturat să văd români în stradă care cântă și scandează pentru dreptate, în timp ce PSD  are tupeul să creeze postări pe Facebook în care condamnă “nedreptatea” adusă șefului de partid. Este o nedreptate în acest caz, dar pentru oamenii din stradă, nu pentru voi. Șeful vostru cu dinți radioactivi merita mai mult. Nu îl vrem la facultate, ca să facă 3 ani de licență si un semestru de master. Îl vrem într-un penitenciar de maximă securitate, cu regim închis. Și nu doar pentru 3 ani. Și nu doar pe el.

M-am săturat și de naționalismul bolnav care vă împinge pe unii dintre voi să faceți afirmații grele precum „nu dați țara pe mâna străinilor”. De parcă românii s-au descurcat exemplar până acum. Sincer, nu mă interesează cine conduce țara, atât timp cât nu este corupt și are ca scop dezvoltarea României pe toate planurile. Poate o dați unui japonez, ca ăla măcar știe cum se face.

(Visited 507 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.