Educaţie

Oaspeți din Turcia și Italia, la Școala nr.37 Constanța

Evenimentul se desfășoară în cadrul Programului Erasmus+ finanțat de Uniunea Europeană (Future United Teachers Unearth Real Entrepreneurs).

Scris de 
 pe data 
27 septembrie, 2022

Timp de trei zile, Școala nr.37 din Constanța este gazda a două echipe de profesori și elevi din Turcia și Italia. Evenimentul se desfășoară în cadrul Programului Erasmus+ finanțat de Uniunea Europeană (Future United Teachers Unearth Real Entrepreneurs).

Elevii și cadrele didactice din Turcia și Italia au fost întâmpinați de colegii lor de la Școla 37 cu tradiționala pâine și sare, iar atmosfera a fost pe deplin colorată cu sute de stegulețe ale celor trei țări, confecționate manual de prichindeii din ciclul primar.

Corul Școlii a intonat imnul de stat al României, Italiei și Turciei, iar cei mai talentați elevi au impresionat audiența cu un program artistic – dansuri tradiționale din spațiul dobrogean, italian și cel oriental.
Parteneri Școlii nr.37 în acest proiect sunt școala – Mercimek Tevhide Atçı Ilkokulu, din Ceyhan- regiunea Adana, Turcia şi școala I.C. Padre Isaia Columbro, Tocco Caudio, din regiunea Campania, Italia.

Prima mobilitate din acest proiect a avut loc in luna iunie in Italia, iar acum a venit rândul școlii constănțene să fie gazdă și demonstreze aptiitudinile antreprenoriale la ciclul primar.

hipa de proiect a Școlii nr.37 este formată din: coordonator de proiect- prof. înv. primar Buruiană Camelia, dir. adj. – prof. Apostu Corina, director – prof. Marcoşanu Iuliana.

Actualitate