Educaţie

Oficial: Elevii cu note sub 5 la Evaluarea Nationala obligați să urmeze învățământul profesional

Sursă foto: Mediafax

Elevii clasei a VIII-a care vor susține in 2020 Evaluarea Națională si nu obțin media 5 nu vor mai avea acces la liceu și  vor trebui să urmeze cursurile  învățământului profesional, arată un ordin privind admiterea la liceu publicat joi în Monitorul Oficial, informează Hotnews.ro.

Scris de 
 pe data 
5 septembrie, 2019

Documentul, semnat de ministrul interimar Daniel Breaz, arată că prin această prevedere pentru elevii de clasa a VIII-a devine obligatoriu învățământul profesional.

Astfel, elevii care iau note sub 5 nu vor intra în procesul de repartizare la licee, singura formă de învăţământ pe care o pot urma fiind doar profesionala, care durează 3 ani şi poate fi în sistem clasic sau dual.

Ordinul menționează și că media de admitere la liceu se calculează la fel ca până acum: se ia în calcul media de la Evaluarea Națională 2020 (care are o pondere de 80% în media de admitere la liceu) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%). Această medie trebuie să fie minim 5, altfel, elevul nu intră în repartizarea la liceu, fiind obligat să meargă la profesională.

Actualitate