Actualitate

Olivia Steer, amendată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării cu 5.000 de lei

Soția lui Andi Moisescu, Olivia Steer a fost amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 5.000 de lei pentru o postare în care punea alături „evreii gazați la Auschwitz” și „comorbiditățile” pacienților COVID.

Scris de 
 pe data 
2 februarie, 2022

Olivia Steer a fost amendată, fiind acuzată de discriminare. „Mesajul publicat de Moisescu Olivia Venturia (fostă Steer): „întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, se arată într-un comunicat transmis de CNCD.

Astfel, Olivia Moisescu Venturia a fost amendată cu 5.000 de lei, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi.

În luna iunie 2021, Olivia Steer a fost acuzată de antisemitism de Institutul Wiesel după ce a postat pe Facebook întrebarea ”Evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități?”

”De la antivaccinare împotriva COVID la antisemitism e doar un pas”, a scris în replică Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel, care a menționat în postare și Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Olivia Steer este una dintre cele mai cunoscute activiste antivaccin din România.

Actualitate