Potrivit sursei citate, proiectul depus de Opoziție prevede posibilitatea ca revocarea președintelui Camerei Deputaților să fie cerută de numai o treime din totalul deputaților, întrucât, momentan liderul nu poate fi revocat decât la cererea șeful partidului care l-a propus, lucru ce nu se va întâmpla.

Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, articolul 26 din Regulamentul Camerei Deputaților.

Așadar, notează adevărul.ro, în temeiul actualului regulament, o condiție esențială pentru ca președintele Camerei Deputaților să fie revocat este aceea ca Opoziția să fie unită și să convină cel puțin 20 de deputați PSD să voteze împotriva șefului de partid.

Conform sursei citate, chiar dacă propunerea de modificare a Regulamentului Camerei Deputaților a fost lansată în spațiu public de Victor Ponta, acesta nu se află printre semnatarii proiectului, alături de de Raluca Turcan, Dan Barna şi Eugen Tomac.

 

(Visited 67 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.