Senatul este cameră decizională și va avea miercuri pe ordinea de zi și votarea acestui proiect legislativ. Legea prevede posibilitatea ca militarii detașați în alte garnizoane și care beneficiază de bani chirie să-și poată compensa o parte din rata bancară la achiziționarea unei locuințe cu acești bani. Dacă în esența lui este un mare pas pentru militari, în realitate, prin forma aprobată în comisiile de specialitate ale Senatului, proiectul de lege aduce discriminări între militari.

Este vorba despre eliminarea unui amendament care prevedea ca și militarii care și-au achiziționat deja o locuință prin credit imobiliar să poată beneficia de o compensație lunară pentru plata ratei, echivalentă cu compensația chiriei. Mai exact, nu se dorește acordarea acelorași drepturi tuturor militarilor, care se află în aceeași situație, ci doar celor pentru care Armata plătește o parte din chirie în momentul de față. Măsura este una cât se poate de discriminatorie și nedreaptă, fiind mai degrabă doar un exercițiu de imagine pentru parlamentari. Asta pentru că în forma aprobată în Comisie, impactul bugetar al legii va fi ZERO, statul neavând nicio cheltuială în plus cu acordarea compensației pentru rată (banii ăstia oricum trebuia să îi plătească pentru chiria militarilor).

Problema și marea dezamăgire va fi la militarii care au făcut deja eforturi să își ia propria casă, iar acum statul le întoarce spatele, oferindu-le pe de altă parte dreptul la decontarea chiriei colegilor care își vor lua case de acum încolo. Astfel, se va ajunge la situația în care un militar să primească bani de rată de la Armată fiindcă și-a luat casa în luna iulie, iar colegul care și-a achiziționat locuința cu o lună mai devreme să nu primească nimic. O asemenea măsură discriminatorie vine mai degrabă să dezbine unitatea Armatei și a militarilor români.

(Visited 9.533 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.