Administraţie

Orașul Ovidiu va avea două parcuri moderne cu labirint de vegetație, perete de escaladă și amfiteatru

Primăria Ovidiu continuă proiectele de modernizare a orașului. Astfel, în următorii doi ani, locuitorii din Ovidiu vor avea două parcuri moderne, primarul semnând contractul de finanțare pentru construcție și amenajare.

Scris de 
 pe data 
9 mai, 2018

Primarul din Ovidiu, George Scupra a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Zonă de relaxare și agrement în orașul Ovidiu”, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Acest nou proiect presupune amenajarea a două parcuri de agrement. Primul parc este situat pe malul lacului Siutghiol, în vecinătatea insulei Ovidiu și se întinde pe o suprafață de 3.700 de metri pătrați.

Parcul va face legătura între Debarcader și Parc Faleză Lac. Noul amplasament va avea un perete de escaladă pentru copii și adulți, ce va avea o înălțime de 4 metri.

Un alt element inedit va fi construirea unui amfiteatru natural, realizat din amenajări ale pantei terenului cu 6 gradene de odihnă și spații de circulație.

Totodată, în parc vor fi amplasate bănci cu și fără mânere, care să permită apropierea cărucioarelor pentru copii sau a celor rulante, coșuri de gunoi cu trei compartimente, cișmele de apă potabilă, plase de relaxare deasupra apei, sistem de irigație, sistem de supraveghere video și sistem de iluminat bazat pe panouri fotovoltaice.

Al doilea parc se află pe terenul amplasat în zona dintre cartierele Sat Vacanță și Ovidiu Sud, de la Drumul National DN2A pâna la lacul Siutghiol, pe o suprafață de 2.800 de metri pătrați.

Elementul inedit pe care îl va avea acest parc este un labirint de vegetație, ce va reprezenta un loc de recreere, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Parcul va mai avea și un spațiu de odihnă și relaxare, ce va cuprinde bănci și vegetație de ambianță cu alveole și pergole de umbră.

De asemenea, și acest parc va fi dotat cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, cișmele cu apă potabilă), sistem de irigație, supraveghere video și sistem de iluminat.

Potrivit Primăriei Ovidiu, valoarea totală a proiectului este de 6.425.304,96 lei, iar valoarea cofinanțării eligibile a Unității Administrativ Teritoriale Oraș Ovidiu este de 112.735,32 lei.

Perioada de implementare a proiectului „Zona de relaxare si agrement in orasul Ovidiu” este pana la data de 30 aprilie 2020.

 

Actualitate