Printre acuzațiile care i se aduc premierului în plângerea depusă la Parchet se numără înalta trădare, uzurparea funcției publice, divulgarea de informații nepublice și prezentarea cu rea-credință de date inexacte.

Nu puteam lăsa ca o ceată de pigmei care se joacă cu lopățica pe malul Insulei Belina să trădeze interesele României. Plângerea îl vizează și pe Dragnea.

Este o sesizare de încălcare a Constituției prin săvârșirea unor categorii de infracțiuni precum difuzarea de informații nepublice, încălcarea Legii răspunderii ministeriale, prin refuzul de a-l informa pe președintele țării cu privire la acțiuni de politică externă, uzurparea de calități oficiale, ca argument și faptul că dragnea a anunțat la A3 că s-a luat decizia în guvern de mutare a Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, vizita secretă în Israel”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL.

Inițiativa PSD de a muta Ambasada României dintr-un oraș în altul, fără a se consulta cu Preşedinţia, memorandumul redactat de MAE rămânând secret, a creat un scandal major la Bucureşti și a afectat imaginea politicii externe a României transformând-o într-una incoerentă.

De altfel, Bucureştiul, prin Ministerul de Externe, a blocat recent o iniţiativă comună a UE pe dosarul „Ierusalim”, făcând încă o dată notă discordantă faţă de majoritatea statelor membre UE, prin participarea unui diplomat român la recepţia dată de MAE israelian cu ocazia inaugurării Ambasadei SUA de la Ierusalim.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut în repetate rânduri demisia premierului, după ce în aprilie a declarat că retrage încrederea Guvernului în contextul în care premierul nu a onorat invitația la o ședință importantă cu șeful statului.

Întrebată la Parlament dacă îi este frică de plângeri penale, Dăncilă declara în urmă cu trei zile că speră să nu se ajungă la așa ceva, întrucât crede în justiție.

Orice (Oricărui, n.r.) om îi este teamă de o plângere penală, dar eu sper să nu se ajungă la astfel de lucruri pentru că eu cred în justiție și cred că toată lumea trebuie să credem (să creadă, n.r.) în justiție.

Dacă toată lumea merge pe acest considerent că oricui i se poate face o plângere penală, nu cred că este un lucru bun. Având în vedere cele apărute în spațiul public, ce a pățit și Victor Ponta”, spunea premierul Viorica Dăncilă.

 

(Visited 87 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.