Haralambe Gălețeanu, în vârstă de 81 de ani, a fost grav accidentat pe 15 iulie pe o trecere de pietoni din dreptul Parcului Tăbăcărie. Potrivit familiei, bărbatul a ajuns în stare critică la spital, aflându-se în comă timp de 8 zile, perioadă în care a fost intubat și ventilat mecanic.

„Nu i se dădeau mari șanse de supraviețuire. Doamna dr. Șagău, de la Terapie Intensivă, ne-a spus că are hemoragie cerebrală, fisură craniană, fractură de mandibulă, fractură de șold. Timp de 8 zile s-a aflat în comă, ventilat mecanic, intubat. Acum 5 zile a fost transferat pe secția de Neurochirurgie, la dr. Bălașa. Ne-a spus că s-a rezolvat cu hemoragia cerebrală, care nu a fost așa puternică așa cum s-a crezut inițial, iar că fisura craniană, fractura de mandibulă și șoldul se repară singure, în timp.

Mi-a spus că îl mai ține pentru că trebuie să vină să îl vadă și pneumologul, dr. Păvăloiu, care ne-a spus apoi că atunci când a fost intubat la Terapie Intensivă a contractat o infecție puternică la plămâni, cu doi germeni diferiți. Iar ieri dr. Bălașa ne-a anunțat că azi (n.r. – marți, 7 august) îl va externa. I-am spus că nu e posibil așa ceva, tata în continuare nu se poate mișca, infecția la plămâni căpătată în spital nu a fost tratată, fracturile nu au fost vindecate. Ne-a spus că îi va da tratament acasă și că dacă nu avem posibilități, să chemăm o ambulanță să îl aducă la spital pentru tratament și apoi îl duce înapoi”, ne-a declarat Iuliana Gălețeanu, fiica pacientului.

Familia este indignată că un pacient într-o asemenea stare poate fi dat acasă, mai ales când el a fost infestat în spital cu germeni care i-au produs o puternică infecție pulmonară, care a rămas, încă netratată. Pacientul a ajuns marți acasă, fiind imobilizat la pat și cu 3 tratamente injectabile pe zi pentru infecția căpătată în spital.

Am contactat telefonic și reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Constanța, pentru a afla și poziția oficială a instituției. În schimb, am fost îndrumați să depunem o solicitare scrisă, în baza legii liberului acces la informații publice.

În acest sens, am cerut spitalului să ne facă următoarele precizări:

1. În ce stare a ajuns pacientul Haralambe Gălețeanu în Spitalul Județean Constanța în data de 15 iulie 2018?
2. La ce intervenții chirurgicale a fost supus pacientul pe timpul spitalizării?
3. Este adevărat că pacientul a contractat o infecție pulmonară în cadrul secției de Terapie Intensivă?
4. Dacă da, pacientul a fost tratat și vindecat de această nouă afecțiune până în ziua externării?
5. Care era starea pacientului la momentul externării? I s-a recomand continuarea tratamentului la domiciliu?

Imediat ce vom primi răspunsuri la aceste întrebări, le vom aduce la cunoștința cititorilor!

 

(Visited 3.064 times, 2 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.