Pacienții internați în Spitalul Județean Constanța, mai cu frică de Dumnezeu și oarecum cu un picior în groapă, se plâng că preotul unității medicale a devenit un lux și că serviciile sale sunt mai costisitoare decât medicamentele.

Aicea, în spitalul ăsta, fu**-m-aș în el, noi trebuie să ne cumpărăm și medicamentele și pansamentele și rugăciunile și tot!“, ne spune revoltat un pacient, care inițial venise la Urgență cu o sinuzită, dar a rămas internat după ce în spital s-a ales cu o infecție urinară și un streptococ ce încă nu a fost identificat.

Tarifele neoficiale pentru rugăciuni sunt în funcție de complexitatea operației sau de gravitatea unei boli. „Și rugăciunile e și ele diferite. Eu m-am operat de o aluniță pe gât, dar eram panicat că dacă dom’ doctor îmi taie din greșeală jugulara și mor. L-am chemat pe preot și când a auzit pentru ce mă operez, a zis repede un Doamne păzește pe robul tău, Doamne binecucântează și, haț, m-a scăpoat de 30 de lei“, povestește un alt pacient.

Acesta ne-a mărturisit că în salonul său mai era un nene internat cu cinci afecțiuni, despre care nu mai știe dacă a scăpat cu viață. „A venit preotul, chemat de rude, și i-a zis o rugăciune lungă, aproape că o dăduse într-o mini-slujbă. Pac, 500 de lei, direct la Dumnezeu s-au dus!“.

Se pare că treaba îi merge bine preotului din Spitalul Județean, mai ales că mai sunt și pacienți care aleg doar rugăciuni și renunță la tratamente, pentru că nu își pot permite și una și alta, deși medicamentele sunt varianta mai ieftină.

De cealaltă parte, există și asistenți care sunt la fel de revoltați ca și pacienții. „Păi dacă pacientu’ dă bani și pe medicamente, mai dă încă p-atât și la rugăciune, pentru atenția noastră ce-i mai rămâne? Vă spun sincer, ne merge din ce în ce mai prost. De-aia tot mai mulți pleacă din țară! Aia e!“, ne-a mărturisit Liliana Helăunărs, asistentă pe secția de Neurologie.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 1.154 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.