„Prefectul Județului Constanța a semnat, în data de 25.10.2018, ordinul de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier județean  în cadrul Consiliului Județean Constanța al domnului LEARCIU-DUMITRU Daniel. De asemenea, prin același ordin, locul său de consilier județean a fost declarat vacant.

Ordinul prefectului județului Constanța a fost emis în temeiul prevederilor Legii 393 /2004, privind statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora „calitatea de … consilier județean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale  pe a cărei listă a fost ales ” – ALDE în cazul domnului  LEARCIU-DUMITRU. Decizia de încetarea a mandatului de consilier județean a avut la bază sesizarea filialei ALDE Constanța transmisă instituției prefectului în luna septembrie a.c. ”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Constanța.

În aceste condiții, la următoarea ședință de Consiliu Județean, consilierii vor trebui să valideze mandatul următorului supleant de pe lista de candidați a ALDE și să aleagă, prin vot, un nou vicepreședinte al instituției. În momentul de față, la conducerea județului au rămas PMP și PSD, care conviețuiesc bine mersi de doi ani de zile.

Președintele Horia Țuțuianu și vicepreședintele Claudiu Palaz au rămas „singuri acasă”, lucru ce-i convine de minune celui din urmă. Până la validarea noului consilier de la ALDE, PSD nu va mai putea face majoritate decât cu voturile PMP, în condițiile în care PNL este singurul partid aflat în opoziție în Consiliul Județean Constanța. Asta i-ar conferi lui Palaz avantaje mult mai mari în jocul de negociere pe care îl are cu Țuțuianu și Felix Stroe.

Este de așteptat ca PMP să încerce să blocheze validarea noului consilier ALDE tocmai din raționamentul de a rămâne singur la putere cu PSD. Un joc pragmatic, dar total contrar poziției centrale a partidului, care se declară în opoziție cu PSD. Iată că la Constanța, lanțul de iubire Palaz – PSD are șanse să se sudeze și mai mult, dacă PMP va reuși să rămână mâna dreaptă a lui Țuțuianu în Consiliul Județean.

(Visited 394 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.