Daniel Drăghici povestește cum a ajuns să datoreze la stat penalități și dobânzi pentru un impozit pe care nu trebuia să îl plătească.

Vreau să vă zic o situație, a mea, de-a dreptul strigătoare la cer:

Am de plătit dobanzi și penalități pentru că în anul 2013 nu am achitat impozitul pe profit din activități independente. În acel an nu am avut activitate, deci nici încasări sau profit.
Le-am sesizat acest lucru și datoria inventata a fost ștearsă (impozitul pe profit). Însă dobanzile și penalitățile aplicate pentru că nu am plătit un impozit pe care nu îl datoram nu pot fi șterse, drept urmare am de plată 1200 lei deoarece nu am plătit ceva ce nu trebuia .

Mai mult, neplata impozitului nedatorat de mine, atrage după sine și neplata contribuțiilor CAS, de asemenea nedatorate. Contribuții care la rândul lor au acumulat dobânzi și penalitati care, de asemenea, nu pot fi șterse.

Pe scurt am de plată 1800 lei pentru că în anul 2013 nu am avut buna plăcere de a lăsa în conturile ANAF 5… 6 MII DE LEI în caz că se produce vreo eroare în sistem și astfel aș fi scăpat de plată unor penalități și dobanzi”, a povestit Daniel Drăghici.

Carmen este de profesie medic, iar în 2010 a părăsit România și s-a mutat în Canada. Surpriză însă. Statul a găsit-o datoare cu taxe din 2012.

Nu mă miră deloc… aceiași cretini mă taxează și pe mine pentru nu știu ce chipurile nu am plătit din 2012…iar eu sunt plecată cu acte în regulă din România din 2010. Am crezut că au ceva cu mine , dar acum îmi dau sema că e vreo deșteaptă marca „Olguta” care are ordin să facă rost de bani pentru pușcăriași sau mai știu eu pentru cine/ce… Aștept urmarea…

Camelia Sanda:

Ah, #ANAF #ANAF #ANAF #ANAFsau cum îți dă statul român de treabă să traduci certificate de rezidență și fluturași de salariu ca să arăți că Tu ai dreptate. Și să le mai dai și al tora de treabă….
#ANAF recunoaște că nu trebuia să plătesc asigurare medicală în România pentru că primeam salariul în altă țară europeană unde plăteam toate contribuțiile către statul unde am rezidența.

Dar, ei zic că m-au anunțat în vară, cind nu eram acasă și eu nu am răspuns somației lor. Poate fi si Poșta Română de vină că mesajul lor de somare nu ajuns la mine. dar asta nu îi privește și nici pe mine nu mă absolvă de vină (vina inventată) în ochii lor. Ok…. Acum au găsit instituția ILR ca să anunțe poprirea si executarea silită. Mă gîndesc că folosind aceleași mijloace puteau contacta instituția mai repede. ANAF nu poate opri nimic, cică sistemul e așa. Executarea merge mai departe. Doar printr-un proces îmi voi putea recupera banii.

Acum #BRD mi-a blocat tot, deși ANAF a luat deja cei 3500, cardul de credit e blocat, creditul acordat de bancă nu există. Banca nu mă lasă să văd ultimele operații. Ar trebui să plătesc impozitul dar evident nu cu servicii bancare din Ro.

Este o mizerie. Te simți ca atunci cînd îți intră un hoț în casă, adică statul român de data asta prin ANAF și face cam ce vrea cu lucrurile tale, cu viața ta. Ferice de cei care cred încă în ideea că acasă totul merge bine.
Oricum , primul pas este darea în judecată a ANAF.

Între timp, am vorbit cu Julide P. . Și familia ei se află tot sub o executare abuzivă a ANAF Constanța.
Ne vom uni forțele în acest proces.

Dacă mai aveți prieteni ”abuzați”, executați silit îi așteptăm alături de noi pentru a nu ne lăsa stîlciți de nesimțirea celor care au decis pe noi să ne execute aiurea, iar pe cei care au furat cu adevărat milioane de euro i-au lăsat în vacanță să se bucure de ceea ce au furat. Poate că unirea face forța.

Banii în bugetul României nu se adună prin executări silite și popriri efectuate abuziv.Avocați,  judecători, taxe de timbru pentru că ei nu pot repara direct greșelile sau abuzurile…”

 

(Visited 2.324 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.