Umor

Până unde merge dușmănia. Liceul „Ovidius“ a exmatriculat 35 elevi pe motiv că îi cheamă Mircea

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
15 noiembrie, 2022

Situație fără precedent la unul dintre cele mai prestigioase licee din Constanța. 35 de elevi din cadrul liceului „Ovidius“ au fost exmatriculați din cauză că poartă prenumele Mircea. Rivalitatea dintre „Ovidius“ și colegiul național „Mircea cel Bătrân“ este din ce în ce mai acerbă și atinge noi cote în aceste zile.

Directoarea instituției susține că este necesară o campanie agresivă de curățare și diferențiere a celor două licee. La decizia de exmatriculare ar fi fost luate în considerare atât numele, cât și informațiile că inițial toți acei elevi și-ar fi dorit să ajungă la „Mircea“, nu la „tocilarii ăia săraci de la Ovidius“.

Poftim! Să se ducă acum la Mircea și să fie mirciști, așa cum își doreau de la bun început. Mai tolerăm nume precum Mihai, George, Vasile, Maria, dar de-alde Mircea nu mai au ce căuta aici“, ar fi susținut directoarea în cadrul unei ședințe de cafele în cancelarie. „Să facă nave spațiale acolo la ei!

Deși cei mai mulți dintre exmatriculați sunt extrem de triști și îndurerați, câțiva dintre elevi cred că eliminarea li se trage din cauza absențelor, iar unii dintre ei chiar se bucură că reușesc să scape de orele grele, în care chiar trebuiau să fie prezenți și să învețe. „Ce-i aicea, e nebunie, Johnule! Fetele aicea e puse numapă carte, nu mai știe și ele de o cola, o sămânță, o caterină. Lasă că e mai bine așa, tati… Mă duc la Eminescu, la Călinescu, văd eu“, ne-a declarat un Mircea.

Culmea, printre exmatriculați se află și o fată, de clasa a XI-a, al cărei iubit este elev la liceul rival. Adolescenta era suspectată ca fiind turnătoare, după ce au fost înregistrate o serie de scurgeri de informații, prin mesaje codate scrise pe pereții din toalete. Acestea au fost șterse, însă sursele noastre ne-au spus că ar fi fost ceva cum că Alina face și că Alina drege cu Laur de la „Mircea“.

Actualitate