Apariția grupurilor de mămici constănțene nu a prezentat, la început, motive de îngrijorare pentru pediatri din Constanța, însă acum situația s-a schimbat. Cabinetele sunt din ce în ce mai goale, iar medicii sunt disperați că mamele sfătuitoare de pe Facebook le iau pâinea din buzunare.

Unele mămici constănțene au devenit din ce în ce mai vocale și sigure pe ele în privința sfaturilor medicale pediatrice date pe grupurile din online.

Acum câteva zile a fost o mămică în cabinet, care pur și simplu venise doar să mă certe și să-mi spună că tratamentul dat de mine pentru hemoroizii copilului ei nu a dat rezultate. După ce o altă mămică de pe Facebook i-a spus să-i facă ceaiuri cu tătăneasă, ăla micu’ a scăpat de problemă. M-a umilit și m-a făcut să plâng ca un copil și mă apucase o criză de singultus de nu mai știam de mine!“, a povestit cu glasul tremurând medicul Pompiliu Dactărcuin, care a mai adăugat că a scăpat de sughițuri abia după ce a găsit pe internet un remediu eficient.

Medicii spun că problema vine mai ales de la proaspetele mămici, care sunt la primul copil. Dacă înainte acestea se înghesuiau la ușile cabinetelor pentru orice strănut sau bășină de o tonalitate mai diferită a nou-născutului, acum medicii sunt cei care scot capul pe ușă în speranța că poate-poate zăresc pe coridor o femeie cu un bebeluș în brațe.

Vă dați seama că ne afectează! Înainte venea femeia panicată cu copilul în cabinet, da? Îl consultam, constatam că ăla micu’ n-avea nici pe dracu, eu îi spuneam mamei că n-are nici pe dracu, îi scriam o rețetă cu un sirop, femeia era și ea atentă cu mine și uite așa eram pe profit după o consultație de nici cinci minute. Acum sunt toate pe Facebook-ul ăla și se consultă între ele. Știu ele mai bine ce și cum!“, spune revoltat medicul Grigore Casă.

De cealaltă parte, mămicile constănțene sunt de părere că au motive destul de întemeiate pentru a ocoli cabinetele medicale.

Nu, nu spunem că domnii doctori n-ar ști meserie. Că nu sunt toți slab pregătiți, dar problema e că mulți dintre ei sunt bărbați, da? Și, după cum știe toată lumea, bărbații nu nasc copii, oricât ar fi ei de medici, da? Noi mămicile știm mai bine ce e de făcut și ne sfătuim și ne consultăm între noi, da? Pentru că noi cărăm sarcinile alea de nouă luni în pântece, noi alăptăm, noi ne trezim în creierii nopții să-i hrănim, nu dom’ doctor! De ce să mă duc să stau pe la uși de cabinete când am aici mii de mămici, ca și mine, care știu ele mai bine ce-i de făcut într-o anumită situație? Aia e!“, ne-a explicat Andaluzia Ruptureanu, una dintre mămicile sfătuitoare și cu experiență în online.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 41.577 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.