Franța a produs un adevărat cutremur pe piața medicamentelor, după ce autoritățile au decis să scoată de pe rafturile farmaciilor paracetamolul, ibuprofenul și aspirina. Acestea se vor elibera în continuare fără prescripție medicală, dar farmaciștii nu mai au voie să le expună pe rafturi la loc vizibil, ci vor trebui să le depoziteze exact ca pe medicamentele de risc. Decizia a fost luată din cauza auto-medicației exagerate din partea populației, care ajunsese să consume cantități mari de paracetamol, ibuprofen sau aspirină fără a fi nevoie din punct de vedere medical.

Farmaciile din Franța au început de astăzi să se conformeze acestor noi norme, toate medicamentele pe bază de paracetamol, ibuprofen și aspirină fiind scoase de pe rafturi.

De asemenea, experții în sănătate vor demara ample campanii pentru a informa populația asupra riscului consumului exagerat de medicamente. În mod uzual, paracetamolul și ibuprofenul nu ar trebui luate mai mult de 3 zile pentru febră și 5 zile pentru durere în lipsa unei prescripții medicale.

Potrivit specialiștilor, paracetamolul în exces poate duce la aparitia astmului, in timp ce ibuprofenul poate produce ulcer, sangerari usoare ale stomacului sau chiar probleme cu rinichii.

(Visited 2.722 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.