Părinții lui Horațiu, un puști de clasa a 4-a din Constanța, sunt mai triști ca niciodată după ce asociația de părinți a clasei le-a pus sechestru pe locuință din cauză că nu și-au plătit ultimele două rate la fondul clasei.

Ne-au tot amenințat că vor face asta, pe grupul de WhatsApp al părinților, însă nu i-am crezut în stare“, spune, cu lacrimi în ochi, Simona Perenting (32 de ani), mama lui Horațiu. „Pur și simplu nu am mai avut bani“.

Simona și Liviu spun că s-au înhămat la această rată pentru că, de la bun început, nu și-au permis să plătească suma stabilită pentru fondul clasei. „Câțiva părinți au început să spună că ăia mici au nevoie de toate condițiile, că se le luăm tablete, că fotoliu cu masaj pentru învățătoare, că perne pentru scaune, că aer condiționat, că ditamai televizorul, că ore suplimentare, că aia, că aialaltă… Și tot așa până când s-a ajuns la o sumă de ne-a apucat plânsul. Dar ei au fost foarte amabili și s-au oferit să ne împrumute, urmând ca noi să plătim în rate. Știți, noi, pentru ăla micu’, facem și plătim orice“, povestește Liviu Parenting (34 de ani), tatăl lui Horațiu.

Copleșiți de povara ratelor, soții Perenting și-au permis să achite la zi doar trei rate, după care au fost depășiți de cheltuieli. Aceștia povestesc că fix a doua zi după prima întârziere, președinta asociației de părinți le-a făcut o vizită. „Venise împreună cu doi bărbați solizi, mari de tot, tatuați, cu ochelari de soare la ochi… Că cică să vadă ce mai facem, ce mai zicem și să ne reamintească că avem de dat niște bani, că altfel ne pune sechestru pe casă. Am apreciat gestul și să știți că ne-a vorbit foarte frumos“, își amintește Simona.

Cu toate acestea, cei doi părinți se alină cu gândul că cel mic învață în condiții ireproșabile și, spun ei, ar fi dispuși să locuiască și la cort, dar să știe că Horațiu are tot ce-i trebuie la școală. „Noroc că învățământul e gratuit. Noi vom face tot posibilul să plătim ratele, pentru Horațiu în primul rând și, în al doilea rând, bărbații aceia amabili au spus că data viitoare vin și ne ajută să mai mutăm mobilă și lucruri din casă“, a completat Simona.

Soții Perenting susțin că toată această poveste nu le va afecta în niciun fel viața de pe Facebook sau fluxul de postări, unde totul este frumos și perfect. Perenting este chiar una dintre familiile model, cu sute de mii de like-uri la fotografii și invidiată de toți necunoscuții ale căror vieți sunt mai puțin fericite.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 3.125 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.