Educaţie

Părinții de la Poarta Albă își vor putea duce copiii la creșă începând cu anul școlar 2019-2020

Cunoscând nevoia părinților tineri de a munci, primarul comunei Poarta Albă a inițiat un proiect ce prevede deschiderea unei creșe în localitate, pentru a veni în ajutorul celor care își doresc o carieră profesională.

Scris de 
 pe data 
20 aprilie, 2018

Părinții tineri vor să muncească, de aceea, este mare nevoie de o creșă, pentru a putea lăsa copilul mai mic de 3 ani.  În plus, pot veni din toată zona, avem și orașul Murfatlar aproape de locul unde va fi amplasată creșa”, a declarat primarul comunei Vasile Delicoti, pentru Constanța de Azi.

Proiectul a fost deja aprobat de Consiliul Local, însă procedurile sunt greoaie și încete, recunoaște Delicoti, în special din cauza modificării Legii achizițiilor publice.

Proiectul este aprobat, demarăm procedura de achiziție a proiectului tehnic. Din pricina modificărilor aduse Legii achizițiilor publice, nu o putem realiza direct (deși valoarea proiectului tehnic este mică), trebuie să facem procedura de achiziție”, a precizat primarul.

Totodată, Vasile Delicoti estimează că noul spațiu dedicat celor mici nu va fi deschis în acest an, întrucât birocrația îngreunează foarte mult procedurile, așa că părinții vor putea beneficia de noua creșă abia începând cu anul școlar 2019-2020.

Creșa va fi deschisă anul viitor. Din păcate sunt hârtiile, care nu depind de noi. Noi ne facem treaba, le încărcăm, însă e un pic mai dificil până ajungi în execuție. Sunt foarte mulți pași intermediari puși inutil, dar în acest moment se consideră că toate aceste proceduri oferă transparență”, a precizat edilul.

Potrivit primarului, valoarea totală a investiției pentru acest proiect este de aproximativ 700.000 de euro, din care, numai o mică parte va fi suportată din bugetul local.

 

Actualitate