Constanța

Părinții s-au luat la bătaie cu jandarmii la Târgul de Crăciun din Constanța pentru că nu au fost lăsați să intre fără certificat de vaccinare

Încăierare între părinți și jandarmi, în fața copiilor, la Târgul de Crăciun din Constanța din cauza certificatului verde.

Scris de 
 pe data 
3 decembrie, 2021

Pentru că nu li s-a permis accesul la Târgul de Crăciun organizat de Primăria Constanța în Parcul Arheologic din cauză că nu aveau certificatul verde de vaccinare anti-COVID, mai mulți părinți au încercat să intre cu forța, trecând peste agenții de pază prezenți la fața locului. Totul a degenerat într-o încăierare în toată regula, jandarmii intervenind și ei în forță. Țipete, lovituri, garduri dărâmate, îmbrânceli și copii speriați în fața scenelor violente în care erau implicați părinții lor și forțele de ordine, aceasta a fost atmosfera la Târgul de Crăciun de la Constanța vineri seara.

Primăria Constanța a transmis un comunicat de presă în care îi acuză pe părinți că „au provocat un scandal teribil”.

„Un grup restrâns de bărbați și femei a provocat în urma cu câteva momente un scandal teribil în parcul Arheologic din Constanța. Oamenii nu au ținut cont de copiii care se aflau în târgul de Crăciun și au forțat gardurile montate de autorități, au dărâmat o parte dintre ele și s-au încăierat cu forțele de ordine.

Nu au ținut cont de nimic în încercarea lor disperată de a intra în Târgul de Craciun fără a avea certificatul verde. Nu i-au împiedicat nici privirile speriate ale copiilor prezenți în parc și nici lacrimile acestora. În timp ce ei provocau acest circ și forțau gardurile, constănțenii responsabili așteptau în ordine sa intre în parc.

Forțele de ordine au intervenit în câteva momente și liniștea a fost restabilită. Din păcate, ceea ce se anunța o seară de poveste,  s-a terminat cu lacrimi în ochi pentru copiii martori la acest eveniment.

Cu toții trebuie sa înțelegem că accesul în Târgul de Crăciun organizat de Primăria Constanța se face în conformitate cu normele legale în vigoare”, a transmis Primăria Constanța.

Actualitate