Actualitate Educaţie

Părinții vor ca elevii să revină în clase în localitățile cu incidența de 6 cazuri COVID

Federația Asociaților de Părinți cere reintroducerea unor praguri legate de incidența cazurilor COVID de la care școlile să intre în online. Solicitarea vine cu o zi înainte ca ministerul educației să anunțe în ce formă încep copiii școala de luni, 8 noiembrie.

Scris de 
 pe data 
4 noiembrie, 2021

Federația Asociaților de Părinți a transmis, prin președintele Iulian Cristache, că la o incidență sub 6 și sub 3 cazuri la mie, copiii ar trebui să poată merge fizic la cursuri.

Peste 6 la mie vrem obligatoriu în online, între 3 și 6 la mie să poată alege conducerile școlilor să ceară inspectoratelor școlare scoală invățământ online, și sub 3 cazuri la mie să meargă fizic la ore, bineînteles acolo unde sunt cazuri de infectări, să intre în carantină.“, a spus Cristache, citat de Europa FM.

Iulian Cristache a mai declarat ca directorii unităților de învățământ să poată decide cu prioritate când pot veni la școală elevii din clasele terminale și primare.

De asemenea, elevii sunt nemulțumiți de lipsa de măsuri luate de ministerul educației. Consiliul Național al Elevilor își exprimă dezamăgirea faţă de timpul insuficient de pregătire pentru unităţile de învăţământ, indiferent care va fi decizia anunțată, vineri, 5 noiembrie.

CNE solicită Ministerului Educației și autorităților competente din domeniul sanitar “să convoace la dialog toate părțile interesate, pentru a contura o formă adecvată a deciziei care va sta la baza funcționării școlilor începând cu săptămâna viitoare”.

Organizația arată, într-un comunicat emis joi dimineață, că, după unele anunțuri vagi făcute la începutul săptămânii, ministrul Sorin Cîmpeanu nu a mai oferit clarificări cu privire la continuarea anului școlar, în condițiile în care rămâne timp insuficient de pregătire pentru școli, indiferent de decizia care va fi anunțată vineri.

Actualitate