După ce în noiembrie 2015, proprietarii de discoteci, cinematografe şi restaurante care funcţionau în clădiri încadrate în clasa I și a II-a de risc seismic au fost somaţi să plece, spațiile respective s-au transformat în ruine, scrie Digi24.

Totuși, dorința aleșilor nu a fost aceea ca proprietarii să abandoneze imobilele, ci să le consolideze, însă acest lucru nu s-a întâmplat, imobilele aflându-se astăzi într-o stare foarte avansată de degradare.

În acest context, parlamentarii au decis să permită utilizarea clădirilor încadrate în clasa a II-a de risc seismic, deși specialiștii atrag atenția că acest lucru este foarte riscant, întrucât, în cazul unui cutremur, zidurile interioare ale imobilelor se pot prăbuși peste cei aflați înăuntru.

Riscul de producere de degradări structurale majore este imiment. Există riscul ca zidurile interioare să se crape sau să se prăbuşească”, avertizează Cătălin Roşu, doctor în inginerie seismică, citat de Digi24.

Potrivit noilor prevederi, care vor intra în vigoare numai după ce legea va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, firmele ar putea beneficia de fonduri din bugetul public pentru reabilitarea clădirilor.

 

(Visited 180 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.