Actualitate

Patronul PRO TV a murit într-un accident de elicopter

Omul de afaceri ceh Petr Kellner, car ea cumpărat PRO TV anul trecut, a murit sâmbătă într-un accident de elicopter produs în Alaska.

Scris de 
 pe data 
29 martie, 2021

Cotidianul american New York Times anunţă că miliardarul ceh Petr Kellner se află printmre victimele unui accident de elicopter în Alaska, alături de încă patru persoane, unde se afla la schi.  

Petr Kellner cumpărat Pro TV anul trecut, prin holdingul pe care îl deţine, PPF. 

Accidentul, care a omorat alte patru persoane, s-a întâmplat sâmbătă, şi este încă sub investigaţie. Kellner, care era cea mai bogată persoană din Cehia, avea o avere de 17,5 mld. dolari. PPF, care controlează afaceri în domenii precum finanţe, telecomunicaţii, producţie, media şi tehnologie, a anunţat că activele totale ajung la 44 mld. euro, informează zf.ro.

Petr Kellner a cumpărat anul în 2019/ 2020 Pro TV, principalul canal de televiziune din România, într-o tranzacţie prin care a preluat de la americanii de al AT&T grupul CME, principalul acţionar al PRO TV.

Kellner a avut mai multe afaceri în România în ultimii 15 de ani, la un moment dat deţinuse şi 20% din Romexterra Bank, iar acum deţine două clădiri de bioruri din apropierea Guvernului.

Actualitate