Actualitate

Pe ce a cheltuit conducerea AMVVD 600.000 lei? Cei care au donat bani trebuie să ceară socoteală

Stare de incertitudine printre foștii și actualii membri AMVVD, dar și printre miile de militari care au făcut donații prin SMS sau direct în conturile Asociației sau au ales să redirecționeze 2% din impozit.

Scris de 
 pe data 
3 septembrie, 2019

Numeroși membri din conducerea AMVVD au părăsit corabia, astfel încât, în momentul de față, din tot consiliul director al asociației se mai regăsesc doar câțiva militari. În rest, doar civili. Iar din cei 12 militari răniți membri fondatori, a rămas doar președintele Apostol.

Cei care au plecat din AMVVD acuză conducerea că într-un singur an s-au cheltuit peste 600.000 lei, bani proveniți din cotizații, donații și din redirecționarea cotei de impozit. Ce s-a făcut din acești bani? Nimeni nu prea știe.

Din contră, răutăcioșii spun că singurele achiziții și lucruri care se văd cu adevărat sunt cele două mașini de teren printre care, „Ursul alb” pentru cunoscători, achiziții de zeci de mii de euro. Dar, cel mai probabil spunem noi, cei din conducerea Asociației și le-au cumpărat din bani proprii proveniți din pensiile de militari.

În rest, câteva termopane și dotarea a două cabinete medicale în clădirea de la Târgoviște, unde AMVVD se laudă de ani buni că va face Centru de Recuperare.

Mai mult decât atât, surse din interior spun că toate achizițiile făcute de AMVVD ar fi fost făcute la supra-preț, cel mai elocvent exemplu fiind achiziționarea geamurilor termopan. „Noi am venit cu oferte de la firme locale din Târgoviște, prețuri foarte bune, dar nici nu au vrut să audă. Au cumpărat totul mult mai scump de la o firmă din Argeș găsită de domnul Cozma”, ne povestea unul dintre membrii AMVVD.

Fiindcă acuzațiile sunt foarte grave, solicităm public AMVVD să facă publice informațiile privind execuția financiară pe anul 2017, 2018 și prima parte din 2019, precum și să prezinte facturile de achiziție a geamurilor termopan și mobilierului din cele două cabinete medicale, precum și celelalte oferte care au însoțit achizițiile.

De asemenea, fiind vorba de bani proveniți din donații, cei care au donat sau și-au redirecționat cota de impozit de 2% sunt îndreptățiți să solicite în scris AMVVD un raport pentru a explica ce s a făcut cu banii. Pentru a le fi mai ușor, au la dispoziție următoarele date de contact:

Adresa: Str. Diamantului, Nr. 86, Loc. Bragadiru, Jud. Ilfov; Adresa e-mail: amvvd.2013@yahoo.ro; Telefon/Fax: 0768.928.177 – date publicate pe site-ul Asociației.

De asemenea, solicităm Curții de Conturi să facă un audit la Asociația Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități pentru a lămuri toate aceste suspiciuni.

Pe această cale, ziarul Constanța de Azi solicită AMVVD transmiterea unui punct de vedere în scris pentru a fi publicat!

 

Actualitate