În sine, această lege ar rezolva într-adevăr o serie de inechități din sistemul militar de pensie, dar în niciun caz nu la baza ierarhiei militare. Spre exemplu, un colonel ieșit la pensie în anii 2000 cu 4.000 de lei ar trebui adus pe aceeași treaptă cu un colonel ieșit la pensie în 2018 cu 8.000 lei, iar un general ieșit la pensie acum 10 ani ar urma să i se dubleze pensia la nivelul unui general pensionat anul acesta sau anul trecut.

Legea nu rezolvă însă marele decalaj între pensiile celor de la baza armatei și cele ale militarilor din eșaloanele superioare. Sunt militari care după 30 de ani de muncă ies cu pensii de 1.400 lei, pe același nivel cu muncitorii necalificați. Sunt sute de militari profesioniști, dar și subofițeri care ar putea să iasă la pensie în 2019 dar nu o fac deoarece veniturile lor ar scădea considerabil.

Așadar, o nouă lege a pensiilor militare așa cum o gândește PSD ar repara unele nedreptăți, dar la vârful sistemului, în timp ce militarii aflați la baza ierarhiei ar rămâne cu aceleași probleme.

(Visited 3.637 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.