Administraţie

Penibil. Constantinescu a picat examenul de șef al Direcției de Servicii Publice, unde fusese adus de Vergil Chițac

Horia Constantinescu, unul dintre cei mai controversați oameni din echipa alcătuită de primarul Vergil Chițac după preluarea fotoliului de primar al municipiului Constanța, a picat examenul pentru postul de șef al Direcției de Servicii Publice, instituție pe care a coordonat-o vreme de opt luni.

Scris de 
 pe data 
15 septembrie, 2021

Potrivit site-ului Primăriei Constanța, proba scrisă pentru ocuparea postului de director general a fost susținută miercuri, 15 septembrie, la ora 10.00. Horia Constantinescu a fost singurul candidat înscris. Rezultatul a fost anunțat la ora 12.00, candidatul fiind declarat RESPINS, obținând doar 61,30 puncte.

Practic, nota obținută de Horia Constantinescu la concursul pentru postul de director al Direcției Generale de Gestionare Servicii Publice și faptul că a picat examenul demonstrează că primarul Chițac a ținut pe post un om slab pregătit în domeniul administrației publice și, cu atât mai mult, incapabil să conducă o direcție din cadrul Primăriei.

Omul care, live pe Facebook de la volanul Jeep-ului său, le dădea „lecții“ tuturor constănțenilor despre cum stă treaba cu spațiile verzi, cu legile și banul public, iată că este corijent cu acte în regulă la administrație publică.

De asemenea, actualul city-manager al orașului, Felicia Ovanesian, lăuda pe Facebook activitatea lui Horia Constantinescu.

Amintim că după alegerile locale, fostul șef de la ANPC, Horia Constantinescu – care fusese și unul dintre candidații la Priăria Constanța după ce a demisionat din PSD – a fost detașat pe funcția de șef serviciu în cadrul Direcției Servicii Publice, fiind adus chiar de Vergil Chițac.

Constantinescu a fost membru PSD și un apropiat al lui Nicușor Constantinescu și admirator al lui Liviu Dragnea. De asemenea, fostul șef de la Protecția Consumatorului (ANPC) este nașul de cununie al lui Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase. La rândul său, Andrei Năstase a botezat unul dintre copiii lui Constantinescu. El a fost promovat șef al ANPC la propunerea fostului premier Viorica Dăncilă.

Actualitate