Eveniment

Pensionar condamnat la plata de despăgubiri după ce l-a înjurat pe primar pe Facebook

Un pensionar a fost condamnat de judecători la plata de despăgubiri către un primar, după ce vârstnicul a făcut postări și a scris comentarii denigratoare pe Facebook la adresa edilului. De asemenea, instanța a dispus ca acesta să plătească daune civile și secretarei comunei, căzută și aceasta în dizgrația pensionarului.

Scris de 
 pe data 
6 septembrie, 2022

Bărbatul, fost polițist și în prezent pensionar, a fost condamnat de Tribunalul Bihor pentru postările pe Facebook la adresa primarului şi secretarului unei comune, obligat să le şteargă, dar şi să le plătească despăgubiri victimelor sale, informează adevarul.ro.

„Victimele” pensionarului au fost primarul comunei Pietroasa, Alin Laza, și secreara comunei, Adriana Țică, la adresa cărora a făcut mai multe postări pe Facebook. Pe lângă neregulile administrative sesizate, acesta a lansat însă și o serie de jigniri și atacuri la persoană, lucru reținut și de judecători în motivarea sentinței.

„L-am făcut primar pe acest individ”, „încearcă sa te înscrii din nou în clasa a cincea sau a șasea”, primul intelectual cu tine”; „rahații la putere la Pietroasa”, „bravul nostru conducător de la ospătar la primar”, sunt doar câteva dintre apelativele la adresa edilului. Jude a luat-o în vizor şi pe Adriana Ţica, secretarul comunei. „Eşti o nesimţită”, „cu comportament jegos”, „o mizerabilă”, sunt sunt câteva postări pe Facebook la adresa secretarului, notează adevarul.ro.

Potrivit instanței de judecată, acuzele şi insinuările lansate de către pârât pe paginile sale de Facebook sunt jignitoare, dispreţuitoare, umilitoare și nu se încadrează în libertatea de exprimare sau discursul permis cu anumite exagerări împotriva oamenilor politici”.

Pensionarul a fost condamnat de Tribunal să şteargă postările și să-i plătească edilului și secretarului comunei daune de 8.000 lei fiecăruia. Hotărârea a fost menținută și de Curtea de Apel Oradea, devenind astfel definitivă.

Actualitate