Umor

Pentru a evita acuzațiile de rasism, orașul Negru Vodă își va schimba numele în Vodă care NU e Alb

Textul acestui articol nu este o ştire reală, este încadrat la rubrica de satiră şi umor a publicaţiei noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
11 decembrie, 2020

În urma scandalul mondial izbucnit după ce arbitrul român Sebastian Colțescu a spus despre un jucător de culoare că este negru, pentru că el l-a văzut ca fiind negru, pentru că nu era alb, ci negru, administrația locală din Negru Vodă a decis să schimbe numele orașului.

Vodă care NU e Alb va fi noul nume al orașului nostru, ca să nu se supere nimeni. După tot iureșul ăsta cu arbitrul Colțescu, ne este teamă că ne vom trezi aici cu UE, cu NATO sau, mai rău, cu ONG-uri – și cu astea nu te pui“, a explicat primarul orașului. Bineînțeles, aceeași măsură de schimbare a numelui va fi luată și pentru punctul de trecere al frontierei.

Din punct de vedere istoric, reprezentanții urbei spun că Negru Vodă este mai mult legendă și povești și, oricum, este mort și nu are ce să mai facă. „Lăsați-mă, dom’le, cu istoria! Lumea se schimbă, e tot mai sensibilă și trebuie să ne aliniem și noi cu vremurile, altfel ne săriți în cap că nu vrem să trăim ca-n Europa!“, a mai explicat edilul.

De asemenea, toți locuitorii orașului care au numele de familie Negru sau Negreanu vor trebui să aleagă noi nume, având ca variante Albu, Albeață, Albescu, Albitură, Alb sau Ivoar.

Actualitate