Umor

Pentru că nu au de ales, constănțenii merg la pădure ca să încălzească apă la grătar

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
2 septembrie, 2022

În pădurile și luminișurile de prin județul Constanța miroase a ceai de la sute de metri depărtare. De când s-a mai spart o țeavă și apa caldă în oraș este doar o amintire, constrâși de prețul gazelor, constănțenii merg la iarbă verde și încing grătarele ca să fiarbă apă pentru a se spăla.

În pădurea de la Fântânița, o familie din cartierul Km 4-5 joacă remi pe o pătură, în timp ce apa de pe grătar scoate aburi. Capul familiei apucă ibricul cu o mână sigură și le întrerupe jocul: „Haideți la duș, că e apa caldă!”, le strigă el în timp ce toarnă apă fiartă în cănuțe de plastic. „Se răcește și e păcat de ea!”

Deși criza le bate la ușă, oamenii fierb de toate pe grătar: cârnați oltenești, ceai de fructe de pădure, saramură de pește și chiar mititei cu lingura. „Acum am încins grătarul a doua oară,” ne spune un tânăr, „că mai avem câteva caserole de apă rece și nu vrem să ne întoarceam cu ea acasă. Am făcut ceai și supă, iar acum vreau să umplu un ciubăr, ca să ne și spălăm. Dracu știe când o mai curge apă caldă de la robinetele de acasă. Sper să avem în continuare vreme bună ca să putem veni aici la grătare!”

De vineri până luni, jarul din grătare arde continuu, iar oamenii par să nu se mai sature de atâta apă caldă. Din păcate, în urma lor rămân mormane de gunoaie, plicuri de ceai și resturi de apă caldă nefolosită.

Actualitate