Este vorba despre localitatea Oltina, comuna Oltina şi despre localitatea Saraiu, comuna Saraiu, conform documentelor prezentate de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) în cadrul şedinţei Centrului Local de Combatere a Bolilor Constanţa, desfăşurată duminică, 2 septembrie.

Astfel, DSVSA a propus aplicarea măsurii excepţionale de ucidere preventivă a efectivelor de suine din cele două localităţi, măsură aprobată de către CLCB.

Efectivele de jandarmi, cele poliţieneşti si ale MApN vor acorda sprijin pentru derularea în bune condiţii a măsurilor dispuse, iar Comitetele locale de sprijin, conduse de primarii localităţilor afectate, vor participa la activitatea de ecarisare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Constanţa.

Totodată, a fost convocată şi Comisia pentru evaluarea pagubelor suferite de proprietarii de animale, pentru a demara acţiunile specifice şi a întocmi documentele pentru evaluarea pagubelor suferite de populaţie, deţinători de efective de porci.

Cea mai mare parte a suinelor din comuna Oltina au fost ucise ieri, urmând ca astăzi, aceeași procedură să aibă loc și în comuna Saraiu.

Potrivit a1.ro, până acum, în România, au fost confirmate 800 de focare de pestă porcină, în 10 județe. Peste 120.000 de porci au fost sacrificaţi.

 

(Visited 630 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.