Potrivit Digi24, problemele au început să apară în jurul orei 16:00, când mulțimea a încercat să spargă coloana de jandarmi pentru a ajunge mai aproape de sediul Guvernului, autoritățile reacționând prin eliberarea de gaze lacrimogene.

În primele ore mai mulți protestatari au fost râniți, Jandarmeria Română cerând celor care nu erau încă în Piață să nu vină la miting împreună cu copiii.

Proteste au avut loc și în alte orașe din țară. Conform Digi24, în jurul orei 21:00 la Cluj-Napoca scandau aproximativ 10.000 de români, aproape 7.000 la Iași, 4.000 în Brașov2.500 în Timișoara, 1.500 în Baia Mare, 1.200 în Constanța, 800 în Oradea și 200 în Craiova, numărul lor crescând odată cu lăsarea nopții.

În Capitală, cele mai multe străzi din vecinătatea Pieței Victoriei au fost închise, iar în jurul orei 23:00 doi jandarmi, unul dintre ei fiind femeie, au fost bătuți brutal de protestatari, aceștia luându-le armele. Forțele de ordine au aruncat din nou cu gaze lacrimogene.

Pe parcursul întregii seri 452 de români au fost răniți în urma violențelor venite atât din partea protestatarilor, cât și din partea jandarmilor, 70 dintre ei având nevoie de spitalizare.

Potrivit primelor informații oferite de Jandarmeria Română, ordinul de intervenție a fost dat de prefectul Capitalei, janadarmii apelând la forță atunci când protestatarii au aruncat în ei cu pietre. 33 de români au fost duși la secția de poliție, au fost deschise opt dosare penale și numai una dintre armele sustrase de protestatari a fost recuperată, relatează Digi24.

Proteste se anunță și în această seară (11 august 2018), începând cu ora 18:00, mulți dintre manifestanți aflându-se deja în Piața Victoriei.

 

(Visited 99 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.