Actualitate

Petiție împotriva inițiativei legislative a lui Dragnea prin care BOR va primi sute de mii de hectare de pădure

Societatea Organizată Responsabil (S.O.S.) a inițiat o petiție pe care intenționează să o trimită Parlamentului și Guvernului cărora le cere să respingă inițiativa legislativă a lui Liviu Dragnea prin care sute de mii de hectare de pădure urmează să fie acordate bisericilor.

Scris de 
 pe data 
4 aprilie, 2019

”Cerem Parlamentului României și Guvernului să nu privatizeze 10% din fondul forestier al țării”, se arată în petiția inițiată prin intermediul platformei Declic.

PSD cumpără susținerea electorală a Bisericilor printr-o pomană fără precedent în istoria recentă a României. Propunerea legislativă PL-x nr. 9/2019, înregistrată la Camera Deputaților la începutul acestui an și al cărei co-inițiator este Liviu Dragnea, cedează Bisericilor și comunităților din fostele regiuni grănicerești peste 650.000 de hectare de pădure! Este un jaf din avutul public pentru că se dă un drept de proprietate unităților de cult și comunităților din fostele regiuni grănicerești în contextul în care nu au avut niciodată în proprietate aceste păduri, ci doar drept de administrare”, se arată în petiția inițiată de S.O.S.

Argumentele împotriva inițiativei legislative:

  • Este o pomană electorală între 3 și 6 miliarde de euro. În ciuda problemelor de gestionare publică a pădurilor, ele trebuie să rămână în proprietatea statului. Pădurile trebuie administrate de silvici onești și profesioniști și nu privatizate ca să fie tăiate, așa cum au fost prădate pădurile țării în ultimii 30 de ani.
  • Statul român nu trebuie să-și cedeze abuziv patrimoniul natural pentru că pădurile sunt moștenirea pe care o lăsăm generațiilor viitoare, mai ales în contextul schimbărilor climatice, care conduc la poluare, probleme de sănătate și de mediu și reducerea drastică a biodiversității.
  • Menționăm că specialiștii din Direcția generală Păduri din Ministerul Apelor și Pădurilor nu susțin inițiativa legislativă și au dat aviz negativ acestui proiect. Ne solidarizăm cu pădurarii de la Federația Silva, cu ecologiștii din toată țara și cerem retragerea din Parlament a acestui proiect legislativ toxic pentru țară.
  • Mobilizează-te alături de noi și semnează petiția pentru a arăta celor din PSD, UDMR și ALDE că pădurile trebuie să rămână ale noastre și să retragă acest proiect legislativă care pune în pericol 10% din fondul forestier al țării.

Petiția și textul integral AICI

 

Actualitate