Actualitate Administraţie Constanța

Petiție lansată de USR. „Aer pentru Constanța. Promenadă, nu șosea de coastă“

Scris de 
 pe data 
22 ianuarie, 2024

USR Constanța a lansat o petiție publică în care îi îndeamnă pe constănțeni să semneze pentru a susține amendamentul pe care consilierii municipali USR îl vor depune, din nou, pentru elaborarea documentației tehnice necesare începerii proiectului de construire a Promenadei Mării Negre. Petiția a fost lansată la scurt timp după ce PSD a anunțat oficial că unul dintre proiectele ce vor fi promovate în campania electorală din acest an este construirea unei șosele de coastă.

Potrivit petiției, ce poate fi accesată și semnată AICI, Promenada Mării Negre reprezintă un proiect dedicat întregii zone de taluz/faleză de la plaja Modern până la Pescărie (intrarea în Mamaia). Proiectul, inițiat de USR Constanța încă din 2020, include regenerarea spațiilor publice adiacente, crearea de spații verzi și a unor noi zone de relaxare prin înființarea de locuri de joacă, terenuri de sport și zone de fitness în aer liber.

De asemenea, Promenada va avea un coridor de peste 5 km dedicat pietonilor și bicicliștilor și va facilita accesul către plajă pentru persoane cu dizabilități locomotorii și cărucioare pentru copii pe toată lungimea acesteia.

Ce vor să facă primarul Vergil Chițac și PSD?
În ultimii doi ani, consilierii USR Constanța au reușit, prin vot, introducerea în bugetul local a sumei de 250.000 de lei, destinată elaborării documentației tehnico-economice pentru proiectul de construire a promenadei. Între timp, primarul Vergil Chițac s-a răzgândit!

Proiectul promenadei a fost băgat la sertar, iar Chițac a susținut public că își dorește o șosea de coastă. A făcut primul pas în acest sens în 2022, strecurând mișelește o Hotărâre de Consiliu Local prin care constănțenii s-ar fi trezit cu o stradă chiar pe taluzul plajei Modern, ce ar trebui să lege plaja de prelungirea Bucovinei. Consilierii USR au reușit să blocheze proiectul.

Recent, PSD Constanța a scos la înaintare proiectul de construire a șoselei de coastă. Amintim că acest proiect a fost gândit inițial de Ceaușescu, preluat de Radu Mazăre și acum este folosit de actualul PSD în scop electoral. În realitate, o șosea de coastă nu înseamnă altceva decât o mare oportunitate pentru dezvoltatorii imobiliari cu pile și relații la partide, care vor ridica sute de blocuri pe taluz, înseamnă trafic aglomerat și poluare!

Vrem o promenadă cu zone verzi, nu asfalt și betoane. Îi poți transmite primarului Chițac că proiectul unei șosele de coastă nu este susținut de constănțeni. Putem înfrumuseța Constanța sau îi putem lăsa pe aceiași indivizi care au condus orașul mai bine de 20 de ani să îl distrugă și mai mult.

Actualitate