Numărul șoferilor din Tulcea care scapă pe drumurile din Constanța este din ce în ce mai mare, iar odată cu venirea sezonului estival se estimează că mai toți tulcenii care au o mașină vor încurca cu succes traficul din oraș.

Un studiu recent arată că cu cât mașina șoferului de Tulcea este mai scumpă, cu atât acesta este mai periculos în trafic. De asemenea, orice model de BMW sau Audi înmatriculat în Tulcea reprezintă un potențial pericol pentru restul șoferilor.

Sociologul Ilarie Nufăr pune acest fenomen pe seama faptului că la Constanța aceștia au un spațiu adecvat în care să-și manifeste pofta de a conduce. „În primul rând, trebuie să înțelegem că tulcenii nu șofează. Ei se dau cu mașina“, spune sociologul. „La ei, în Tulcea, n-au unde să conducă, n-au bulevarde… Aici au toate condițiile, însă problema este că, nefiind obișnuiți cu semafoare, sensuri giratorii, marcaje și semne de circulație sunt extrem de imprevizibili. Bineînțeles, unii dintre ei sunt pur și simplu idioți!

De nicăieri, a apărut și o petiție online, inutilă de altfel, în care administrației locale i se cere luarea unei măsuri pentru a-i separa într-un fel pe șoferii tulceni de restul participanților la trafic.

Inițiatorii petiției, care evident n-au altceva mai bun de făcut, spun că este necesară crearea de piste speciale pentru șoferii din Tulcea.

Dacă nu pentru bicicliștii din Constanța, atunci măcar pentru șoferii din Tulcea. Ei au nevoie de pistele proprii, pe care să zburde liniștiți, unde nimeni nu le cere să semnalizeze sau să acorde prioritate. Două-trei piste ajung, pentru că, după ce se sparg puțin în figuri, se plictisesc și pleacă acasă, însă restul participanților la trafic vor fi mai liniștiți, iar Constanța va fi un mediu mai sigur, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni“, se arată în textul petiției.

Dacă n-aveți ce face, puteți semna petiția online AICI.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 14.256 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.