Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Decizia nu este definitivă.

În dosar au mai fost judecați și condamnați patronii clubului, precum și cei doi pompieri, Antonina Radu și George Petrică Matei, acuzați că au permis funcționarea clubului, cu toate că știau că localul nu deținea aviz de securitate la incendiu.

George Anastasecu, unul dintre patronii clubului Colectiv, a primit 10 ani de închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, 5 ani interzicerea unor drepturi, 3 ani de închisoare pentru vătămare corporală din culpă în formă agravantă și 3 ani interzicerea unor drepturi, precum și 2 ani de închisoare pentru neluarea măsurilor legale de secutitate și sănătate în muncă și 2 ani interzicerea unor drepturi. Instanța a decis că Anastasescu va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv 10 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1 an și 8 luni, rezultând 11 ani și 8 luni de închisoare, precum și interzicerea unor drepturi pentru 5 ani.

Celălalt patron al clubului, Paul Gancea, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, 5 ani interzicerea unor drepturi, 3 ani de închisoare pentru vătămare corporală din culpă în formă agravantă și 3 ani interzicerea unor drepturi, precum și 2 ani de închisoare pentru neluarea măsurilor legale de secutitate și sănătate în muncă și 2 ani interzicerea unor drepturi. Instanța a decis că Gancea va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv 10 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1 an și 8 luni, rezultând 11 ani și 8 luni de închisoare, precum și interzicerea unor drepturi pentru 5 ani.

Conform deciziei, Aurelia Iofciu, fost șef serviciu Autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, a fost condamnată la opt ani de închisoare cu executare. Astfel, ea a primit 7 ani de închisoare de închisoare pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cu producerea unor consecințe deosebit de grave, plus pedeapsă complementară cu interzicerea unor drepturi cu o durată de 5 ani.

De asemenea, a primit 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit și pedeapsă complementară 3 ani interzicerea unor drepturi. În baza Codului Penal, el va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv 7 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de un an, rezultând o pedeapsă de 8 ani de închisoare și 5 ani interzicerea unor drepturi.

Pedepse cu închisoare au primit și administratorul firmei de artificii, Daniela Niță, condamnată la 12 ani și opt luni, pirotehnistul Zaharia Viorel, condamnat la nouă ani și opt luni în spatele gratiilor, pirotehnistul Moise Marian, condamnat la 10 ani, patronul firmei de artificii, Cristian Niță, la trei ani și jumătate de închisoare.

Tribunalul Bucureşti a finalizat dezbaterile în dosarul Colectiv la începutul lunii decembrie, când a fost discutată partea din dosar care se referă la pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei, acuzaţi că au permis funcţionarea clubului, deşi ştiau că localul nu are aviz de securitate la incendiu.

Procurorul DNA a solicitat ca cei doi pompieri să fie condamnaţi pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi uzurpare de calităţi oficiale, iar pedepsele să fie orientate spre maximum prevăzut de legea penală, care este de 15 ani, potrivit Agerpres.

 

(Visited 1.060 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.