Compania privată RAS Tuzla este proprietarul avionului prăbușit. Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, la bordul aeronavei, model Diamond Aircraft 42, se aflau două persoane, una dintre acestea rămânând captivă în epava avionului, ulterior fiind declarată moartă. Au fost alertate la fața locului o autospecială de stingere, două echipaje SMURD, un echipaj SAJ și elicopterul SMURD.

Întreaga echipă a aeroportului Tuzla regretă profund pierderea pilotului Radu Serghei in accidentul care a avut loc data de 21 februarie 2019. Transmitem condoleantele noastre familiei si prietenilor si le suntem alaturi in aceasta grea incercare”, transmit reprezentanții companiei.

În aceste momente, ne concentram toata atenția și speranța către colegul și prietenul nostru, Gheorghe Dumitru – un pilot experimentat, cu peste 8.000 de ore de zbor. Unul dintre cei mai iubiti piloti ai echipei de la Tuzla, el face parte din familia RAS Tuzla de 20 de ani. Sperăm la o recuperare cat mai rapida si apreciem efortul deosebit al medicilor de la Spitalul de Urgenta Constanta pentru ingrijiirea acordata acestuia.

Cu toate acestea, potrivit comisiei de anchetă, aceasta nu este prima dată când pilotul aeronavei este la un pas de moarte în timpul unui zbor. Gheorghe Dumitru a fentat moartea și în anul 2005, când se afla într-un avion Antonov și a fost la un pas să se prăbușească. Însoțit de un coleg, Ghoerge Dumitru a reuşit să stabilizeze aeronava şi să aterizeze de urgenţă, pe câmp.

După ce pilotul va ieşi din operaţie va fi investigat de autorităţi. Pilotul de la Tuzla a mai fentat moartea o dată! În accidentul aviatic a murit elevul său”, a declarat Marin Alexandru, prim procuror Pachetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, potrivit digi24.ro.

Evenimentul din 21 februarie este unul singular prin amploare si gravitate in cadrul activitatii companiei. RAS Tuzla a inregistrat 58.644 ore de zbor in perioada 2008-2018, iar scoala de zbor a inregistrat 16915 ore in ultimii ani si nu a inregistrat niciun accident cu victime pana acum. Mentionam ca siguranta este prioritatea numarul unu a companiei, al carei motto este safety first”, au mai spus reprezentanții RAS Tuzla.

 

(Visited 252 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.